window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Noże ręcznie kute

Ostrza pochodzące z Kraju Wschodzącego Słońca cieszą się opinią najlepszych narzędzi kuchennych na świecie. Opinia ta jest w pełni zasłużona, a teraz ręcznie kute noże kuchenne mogą trafić również w Twoje ręce. Przekonaj się, z jaką łatwością wielokrotnie skuwana japońska stal radzi sobie z cięciem, szatkowaniem oraz filetowaniem. Sprawdź nasza asortyment i kup ręcznie kuty nóż już dzisiaj!

Noże Ręcznie Kute

Noże japońskie ręcznie kute – pełna skuteczność

Aby zagwarantować naszym klientom stuprocentową satysfakcję podczas przygotowywania posiłków, w naszej ofercie znalazł się szeroki wybór ostrzy. Japońskie noże ręcznie kute dzielone są wiele kategorii ze względu na kształt ostrza oraz sposób użytkowania. Nóż ręcznie kuty Gyuto jest podstawowym narzędziem w ręku kucharza, które posiada klingę o uniwersalnym, trójkątnym kształcie. Nóż japoński ręcznie kuty Santoku to nóż stworzony do krojenia warzyw w plastry i kostkę, natomiast ręcznie kuty nóż Sashimi jest niezastąpione podczas krojenia ryb w cienkie paski i przygotowywaniu sushi. Podobny do tasaka, nóż kuty ręcznie Nakiri wbrew pozorom służy do szatkowania warzyw oraz ziół, a szerokie ostrze bez czubka pozwala sprawnie przenosić pokrojone składniki do garnka lub na patelnie. Z kolei Deba to model ręcznie kutego noża, przeznaczony do oprawiania ryb. Krótkie, grube ostrze umożliwia precyzyjne ruchy i oddzielanie delikatnego mięsa od kręgosłupa. Oprócz powyższych rodzajów w sklepie znajdują się również bardziej wyspecjalizowane modele, takie jak noże ręcznie kute Yanagiba, Sujihiki, Bunka, Usuba, Kirtsuke oraz model ręcznie kutego noża Tako – przeznaczony do oprawiania ośmiornic i ryb.

Ręcznie kute noże kuchenne - cięcie proste i szybkie

Noże japońskie ręcznie kute zdobyły uznanie za sprawą wyjątkowo twardych ostrzy, które bez trudu radzą sobie z mięsem oraz warzywami. Ze względu na duży udział ryb oraz owoców morza w diecie Japończyków – składników o wyjątkowo delikatnej strukturze – do sprawnego przygotowywania posiłków niezbędne były niezwykle ostre noże. Z połączenia tych potrzeb oraz długich tradycji metalurgicznych powstały narzędzia kuchenne o legendarnej reputacji. Odmień oblicze swojej kuchni dzięki ręcznie wykutym nożom, z jakich korzystają szefowie renomowanych restauracji na całym świecie. Sprawdź nasze noże kuchenne ręcznie kute i kup wybrane ostrze już dziś!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl