
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




Pasty Indyjskie
Indyjskie mieszanki przypraw w skoncentrowanej postaci czyli pasty. Są to wariacje najlepszych przypraw indyjskich zmieszanych z olejem a ich gęsta forma idealnie nadaje się do marynowania. Oprócz past do przygotowania tradycyjnych indyjskich potraw jakim są kurczak Tikka Masala, Garam Masala czy Tandoori, znajdą tutaj Państwo również mielony czosnek oraz imbir, które wystarczy dodać do smażenia lub marynowania aby uzyskać intensywny aromat. Wszystkie produkty w tej kategorii zostały wyprodukowane przez renomowaną markę PASCO. Marynata Tandoori ma ciemnoczerwony kolor a w swoim składzie zawiera m.in. tamaryndowca, czosnek, imbir i kolendrę. Wystarczy dodać do niej jogurt naturalny lub śmietanę. Pasta Tikka natomiast ma nieco kwaskowy smak i średnią ostrość. Najczęściej wykorzystywana jest do potraw typu butter chicken lub kurczak Tikka Masala.