Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
12,90 zł
Pasta Tikka Masala Średnio Ostra Indyjska Medium Hot 283g PATAKS
towar niedostępny
Opis
Pasta Tikka Masala Średnio Ostra Indyjska Medium Hot 283g PATAKS
Opis: Pasta tikka masala średnio ostra indyjska firmy Patak w słoiczku o pojemności 283g to złożona mieszanka 12 świeżo zmielonych przypraw, stanowiąca pyszną bazę dla autentycznego indyjskiego dania curry Tikka Masala o średniej ostrości.
Dobrze komponuje się z kurczakiem, jagnięciną, kozą, łososiem, dorszem, przegrzebkami, zielonym groszkiem, serem paneer oraz ziemniakami.
Sposób przygotowania Tikka Masala: Na patelni przez 3 minuty podgrzewaj pastę tikka. Dodaj wybrane składniki i gotuj na wolnym ogniu, aż będą gotowe.
Składniki: Woda, mielone przyprawy (20%) [kurkuma, papryka, kmin rzymski, kolendra, przyprawy, imbir], olej rzepakowy, sól, mąka kukurydziana, kwasy (kwas octowy, kwas cytrynowy), tamaryndowiec, sproszkowany czosnek, suszone liście kozieradki, kminek, ekstrakt z papryki, suszone liście kolendry, musztarda w proszku.
Informacje dodatkowe: Produkt zawiera gorczycę, musztardę - informacja dla alergików. Może zawierać: musztardę, orzeszki ziemne, orzechy.
Produkty bez glutenu. Odpowiedni dla wegetarian.
Produkcja: UK
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1117kJ/270kcal,
Tłuszcz 22,9g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7g,
Węglowodany 7,8g,
w tym cukry 0,8g,
Białko 3g,
Sól 4,7g.
Masa netto: 283g
Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia i przed upływem terminu ważności.
Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.