window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Wszelkiego rodzaju pasty orientalne cieszą się w kuchni azjatyckiej niezwykle dużą popularnością. Posłużą jako baza do sosów czy marynat orientalnych, jako dodatek do dań stir-fry oraz jako podstawa w przygotowywaniu zup azjatyckich np. popularnej w Japonii zupy miso na bazie pasty miso ze sfermentowanej soi. W naszej ofercie znajdziesz pasty curry o różnym stopniu ostrości, pasty chili, pasty wasabi, mielony imbir, mielony czosnek czy też mieloną trawę cytrynową, pastę z tamaryndowca do przygotowywania pad-thai’a, pastę z krewetek, z kolendry czy też z sezamu czyli popularne tahini. Dodatkowo oferujemy również pasty w saszetkach o mniejszej pojemności do konkretnych potraw (jednorazowe), które zdecydowanie ułatwią proces gotowania szczególnie osobom zabieganym i zapracowanym. Są to m.in. pasta do do potrawy bulgogi, pasta do koreańskiej zupy KimChi, do japońskiej zupy miso, do orientalnej duszonej wołowiny, do owoców morza, do zupy syczuańskiej, do zupy pho oraz wielu innych. Sprawdź ofertę pasty do zup, pasty indyjskie, tajskie, koreańskie oraz inne różne pasty orientalne z naszej oferty!

Pasty Azjatyckie Orientalne

Pasta curry, miso, tom yum i inne

Pasta azjatycka to podstawa dla wielu potraw kuchni Wschodu. Dzięki dodaniu odpowiedniej pasty orientalnej do potraw możemy uzyskać całkowicie inny smak, który znamy z najlepszych restauracji azjatyckich. Teraz jednak możesz odzwierciedlić ten wyjątkowy smak i aromat we własnym domu! Wystarczy, że wybierzesz odpowiednią pastę do kuchni azjatyckiej z naszej oferty. Sprawdź asortyment Sklepu-Sushi i sięgnij po pastę curry, miso, tom yum, tom kha oraz inne. Pamiętaj także, że pasty azjatyckie dzięki swej uniwersalności może być elementem urozmaicającym również dania innych kultur. Interakcja na styku kulinarnych obyczajów daje efekt wzmacniający rezultat starań.

Skład pasty curry, miso i innych past orientu

Pasty orientalne to zazwyczaj mieszanki wielu składników. W kompozycji dominuje jeden składnik, od którego pasta bierze nazwę i jest fundamentem kompozycji. Jednym ze składników past azjatyckich jest soja, czyli roślina strączkowa robiąca od wieków karierę kulinarną. Zastosowanie w przemyśle spożywczym znalazła odmiana o nazwie soja warzywna. W kuchni azjatyckiej jej stosowanie ma bardzo długą historię. Roślina w tych rejonach świata występowała w stanie dzikim od tysięcy lat, a obecnie pasty sojowe często goszczą w potrawach ze Wschodu.

Drugim, równie często spotykanym składnikiem past orientalnych jest sezam, zwany również kunżutem, który ma równie bogatą historię zbieżną z soją. Zastosowanie ma jednak bardziej wszechstronne. Kosmetologia, medycyna i oczywiście kuchnia. Lista produktów, w których zawiera się sezam, jest imponująca. Gniecione, mielone i ucierane ziarno sezamu daje gładką jasną masę zwaną masłem sezamowym. Powszechnie używają tego dodatku kuchnie: chińska, koreańska, wietnamska i japońska, jako pasta do sushi lub pasta sezamowa do innych potraw

W kuchniach azjatyckich często możemy spotkać się również z pastami rybnymi. Bogactwo ingrediencji z morskich zasobów daje niewyobrażalną ilość sposobów zastosowania. Wybrane gatunki ryb i skorupiaków macerują się z dodatkiem soli w beczkach ustawionych na słońcu. Proces jest powolny i doprowadza składniki do stanu płynnego. Poddany filtrowaniu i klaryfikacji nabiera spodziewanego koloru, smaku i konsystencji, który znamy z różnych potraw.

Sprawdź przygotowaną przez nas ofertę na pasty indyjskie, tajskie, koreańskie, a także pasty curry, chili i wasabi już dziś!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl