
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




Chrupiąca Panierka Panko
Panko to panierka wywodząca się z Japonii i przygotowywana z białego pieczywa. Występuje w dwóch formach: popularniejszej jasnej, wyrabianej z chleba bez skórki oraz z ciemniejszej, zawierającej jej dodatek. Panko ma łagodny smak i postać przypominającą drobne płatki kukurydziane. Może stanowić zdrowszą alternatywę dla naszej bułki tartej, przede wszystkim dlatego, że podczas smażenia absorbuje znacznie mniejszą ilość tłuszczu. Ogromną zaletą panierki panko jest również jej długo utrzymująca się i większa chrupkość. Jest to produkt bardzo uniwersalny. Idealnie nada się do panierowania owoców morza, warzyw, ryb czy mięs, ale także różnego rodzaju serów, np. parmezanu. Proponujemy obtoczyć w niej również naszego klasycznego polskiego schabowego.