Panierka Panko to panierka wywodząca się z Japonii i przygotowywana z białego pieczywa. Jest ona podobna do znanej w Polsce klasycznej bułki tartej. Występuje w dwóch formach: popularniejszej jasnej, wyrabianej z chleba bez skórki oraz z ciemniejszej, zawierającej jej dodatek. Panko ma łagodny smak i postać przypominającą drobne płatki kukurydziane. Może stanowić zdrowszą alternatywę dla naszej bułki tartej, przede wszystkim dlatego, że podczas smażenia absorbuje znacznie mniejszą ilość tłuszczu. Ogromną zaletą panierki Panko jest również jej długo utrzymująca się i większa chrupkość. Jest to produkt bardzo uniwersalny. Idealnie nada się do panierowania owoców morza, warzyw, ryb czy mięs, ale także różnego rodzaju serów, np. parmezanu. Proponujemy obtoczyć w niej również naszego klasycznego polskiego schabowego, ale też proponujemy obtoczyć sushi w panko. Sprawdź naszą ofertę i wypróbuj panierkę Panko w swojej kuchni już dziś!
Panierka Panko - jak używać jej w kuchni?
W azjatyckiej kuchni panierka Panko jest używana do przeróżnych dań smażonych, zarówno tych znanych w kuchni polskiej, jak i kuchniach wschodu. Świetnie sprawdzi się też jako zamiennik zwykłej bułki tartej. Można bez problemu użyć jej do kotlecików, ciast czy też do pulpetów. Sporą popularnością cieszy się również sushi w panierce panko. Koniecznie musisz jej spróbować w swojej kuchni, gdyż odmieni ona smak Twoich potraw! Przekonaj się sam i sięgnij po znakomitą bułkę tartą Panko już dziś!
Gdzie kupić panierkę Panko?
Panierkę Panko bez problemu można dostać w ofercie naszego internetowego sklepu z produktami azjatyckimi Sushi Sklep. Znajdziesz u nas różne rodzaje panierki Panko, dzięki czemu z łatwością uzupełnisz swoje zapasy. Warto też pamiętać, że panierka Panko może być dostępna w różnych pojemnościach tak, by każdy mógł dobrać taki produkt, który będzie najbardziej odpowiadał potrzebom. Cena za panierkę Panko różni się w zależności od tego, jaką pojemność się wybierze. Dlatego też dobrze jest wybrać taką Panko, którą będziemy mogli w pełni wykorzystać w swojej kuchni.
Sushi Panko, kurczak w Panko i inne - do czego może być wykorzystana panierka Panko?
Panierka Panko to fantastyczny i wbrew pozorom popularny produkt w polskiej kuchni, który dobrze jest mieć w domu, gdyż może ona być wykorzystywana nie tylko do tworzenia potraw azjatyckich. Co ważne to taki produkt, można również używać do codziennych posiłków, jak i do wykonania uroczystego obiadu dla rodziny, a także dla gości. Użycie panierki Panko sprawi, że potrawy na pewno będą miały inny i niepowtarzalny smak, który będzie wyróżniał cały posiłek. Przekonaj się jak smakują orientalne i polskie przysmaki: sushi w Panko, krewetki w Panko, schabowy w Panko, kotlety w panierce Panko, filet z kurczaka w panierce Panko oraz inne dania. Sprawdź naszą ofertę i sięgnij po Panko panierkę orientalną już dziś!