Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty Paczka w Weekend) już od 239,00 zł.
  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

Nasze Inne Sklepy i Strony

PrzepisyChinskie.pl

Tomoko.pl


ChinskiePrzepisy.pl

Posiadamy Zaufane Opinie

Koszt Dostawy

Mąka Ryżowa

Mąka ryżowa jest wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu; oczyszczonego białego lub nieoczyszczonego brązowego (jest wtedy bardziej słodka). Ma łagodny smak i nie zawiera glutenu, a więc będzie odpowiednia dla osób cierpiących na jego nietolerancję. Z tego względu nie jest tak kleista jak inne rodzaje mąk. Jest wykorzystywana na co dzień w kuchniach azjatyckich, głównie w Japonii. Wytwarza się z niej m.in. makaron ryżowy, papier ryżowy, lekkie ryżowe pieczywo, ciastka (np. japońskie mochi), placki, naleśniki, służy również jako zagęszczacz do sosów. Mąka ryżowa sprawdzi się też podczas panierowania ryb i mięs, a także do przygotowywania wypieków. Należy jednak pamiętać o jej mniejszej kleistości i dodać do ciasta np. dodatkowe jajko lub więcej tłuszczu, aby zapobiec rozsypaniu się. Dobrze sprawdzi się także jako składnik sosu beszamelowego. Dzięki zawartości błonnika wspomaga pracę jelit. Korzystnie działa na metabolizm oraz pomaga w odchudzaniu, ponieważ zwiększa uczucie sytości.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl