window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Mąki ryżowe

Jeszcze kilkanaście lat temu niewiele osób wiedziało, że poza mąką pszenną istnieją inne mąki, z których można przyrządzać smaczne i zdrowe potrawy. Wszystko się zmieniło. Dziś z powodzeniem można korzystać z różnych składników, które dotychczas były nieznane. Jedną z cenionych obecnie mąk jest mąka ryżowa, która posiada wiele właściwości zdrowotnych oraz innych zalet. Dowiedz się więcej o mące ryżowej, jej rodzajach i wybierz najlepszą mąkę z ryżu z oferty naszego sklepu!

Mąka Ryżowa

Zalety mąki z ryżu

Mąka ryżowa ma mnóstwo zalet. Przede wszystkim mąka ryżowa jest lekkostrawna i bezglutenowa, dzięki czemu jest odpowiednia dla osób chorujących na celiakię, a także dla osób, które w codziennej diecie unikają glutenu. Dodatkowo mąki ryżowe są także cennym źródłem składników odżywczych i witamin. Dla wegetarian i wegan najważniejszą informacją będzie fakt, że mąka z ryżu zawiera witaminy z grupy B oraz żelazo, magnez i cynk. Każdy kto zastanawia się do czego można wykorzystać mąkę ryżową, niech wie, że ograniczeniem może być tylko ludzka wyobraźnia. Mąka ryżowa ma wiele zastosowań. Można kupić ją oddzielnie, a także jako składnik mieszanek, na przykład w połączeniu z mąką kukurydzianą. Dzięki temu można stworzyć zdrowe, pozbawione glutenu dania kuchni polskiej takie jak na przykład naleśniki z mąki ryżowej, słodkie wypieki czy makarony ryżowe. Mąka ryżowa znajduje jednak zastosowanie przede wszystkim w kuchni azjatyckiej, więc warto poszukać inspiracji w książkach i w Internecie, aby zrobić azjatyckie dania z mąki ryżowej, które pokochają dzieci i dorośli!

Rodzaje mąk ryżowych

Mąka ryżowa powstaje z mielonego ryżu, białego bądź brązowego. Powszechnie uznaje się, że mąka ryżowa z brązowego ryżu jest zdrowsza. Dietetycy coraz częściej zalecają włączenie mąki ryżowej do codziennej diety, właśnie ze względu na jej walory smakowe i zdrowotne. Korzyści są ogromne. Obniżenie poziomu cholesterolu, dostarczenie organizmowi mniejszej ilości kalorii, a co za tym idzie, łatwiejsza redukcja masy ciała to tylko niektóre przykłady. Zastosowanie mąki ryżowej jest bardzo szerokie i warto posiadać ten produkt w swoim domu. Jeśli więc zastanawiasz się gdzie kupić mąkę ryżową - znajdziesz ten produkt w naszym sklepie internetowym Sushi-Sklep.pl!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl