window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Koreańskie sosy i marynaty

Koreańska kuchnia zyskuje sympatyków na całym świecie, także w Polsce. Bardzo popularne są koreańskie sosy i marynaty. Wyróżniają się one niepowtarzalnym smakiem. Zapoznaj się z całym dostępnym asortymentem koreańskich marynat i sosów, a następnie zamów wybrane produkty.

Koreańskie Sosy i Marynaty

Co warto wiedzieć o koreańskich sosach i marynatach?

Okazuje się, że kuchnia koreańska znana jest nie tylko z bogatej gamy koreańskich sosów, ale też marynat. Nadają one wszelkim potrawom niepowtarzalnego smaku. Bardzo popularnym koreańskim sosem jest koreański sos sojowy, który nazywany jest również ganjang. Mowa tutaj o ciemnym, płynnym sosie, który jest produkowany z fermentowanego ziarna soi, soli, wody oraz pszenicy. Innym bardzo popularnym sosem pochodzącym z Korei jest sos chili, który nazywany jest również gochujang. Mowa tutaj o ciemnym, gęstym sosie.

Sos sojowy koreański

Najsłynniejszym koreańskim sosem jest zdecydowanie ganjang. Jest on bazą w wielu składnikach kuchni koreańskiej. Mowa tutaj o ciemnym, płynnym sosie sojowym koreańskim. Produkowany jest on z fermentowanego ziarna soi, soli, wody oraz pszenicy. Proces produkcji tego sosu jest dość skomplikowany i trwa parę miesięcy. Co istotne, ziarna soi pszenicy są fermentowane przez kilka miesięcy, a kolejno mieszane z solą oraz wodą. Mieszanina ta jest kolejno przetwarzana, aż do momentu, kiedy uzyska się pożądaną konsystencję oraz smak.

Koreański sos do sushi

W Korei Południowej popularne są różne typy sosów, które w wielu przypadkach podawane są z sushi. Okazuje się, że jednym z najpopularniejszych jest koreański sos sojowy z dodatkiem wasabi oraz posiekanego czosnku. Mowa tutaj o prostym połączeniu nadającym sushi ostrzejszego smaku oraz aromatu. Następnym popularnym koreańskim sosem do sushi jest sos tteokbokki, Najczęściej podaje się go z ryżem, ale w wielu przypadkach używany jest również jako produkt do sushi. Jest to koreański sos słodko-pikantny. Robi się go z papryczek chili, pasty z czerwonej fasoli, syropu z mąki ryżowej, sosu sojowego i innych składników. Różnego typu sosy koreańskie można zakupić w naszym internetowym sklepie Sushi Sklep!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Sklep internetowy Shoper.pl