
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




Kiełki Fasoli Mung
Kulinarne warzywo uprawiane poprzez kiełkowanie fasoli mung, czyli złotej fasoli. Od dawna wykorzystywane w kuchni azjatyckiej, ale ze względu na swoje właściwości odżywcze i pozytywny wpływ na zdrowie zyskują popularność na całym świecie. Jest to składnik niskokaloryczny, za to bogaty w witaminy i mikroelementy oraz łatwo przyswajalne aminokwasy. Jest dobrym źródłem antyoksydantów które zmniejszają ryzyko rozwoju choroby nowotworowej. Posiadają neutralny smak, za to są delikatne i chrupiące. Nadają się do spożycia na surowo np. w sałatkach, sajgonkach a nawet na kanapkach jak i po obróbce termicznej - w curry lub daniach przygotowywanych metodą stir-fry. Są nieodłącznym elementem pad thai, a poza tym świetnie sprawdzą się jako składnik wszelkiego rodzaju zup. W naszej ofercie oprócz kiełków znajdziecie także suszone połówki fasoli mung doskonałe do dań wegetariańskich i nie tylko.