
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




Azjatyckie Grzyby
Kuchnia Dalekiego Wschodu słynie ze swoich niezwykłych składników. Jednym z nich bezsprzecznie pozostają azjatyckie grzyby. Ich niezwykły smak i konsystencja spowodowały, że są chętnie używane przez kucharzy na całym świecie. Mogą być używane zarówno na świeżo jak i w wersji suszonej. Nie sposób wyobrazić sobie bez nich dania kuchni chińskiej czy wietnamskiej. Warto też urozmaicić nimi polskie klasyki takie jak rosół czy bigos. Gwarantujemy, że potrawy te zyskają zupełnie nowego, niepowtarzalnego aromatu. Do najbardziej popularnych odmian zaliczymy grzyby mun, shiitake, shimeji oraz enoki. Sprawdzą się idealnie jako dodatek do potraw na bazie makaronu, ryżu, do zup czy daniach z woka. Grzyby suszone przed użyciem należy namoczyć w ciepłej wodzie. Czas namaczania będzie różnił się w zależności od ich wielkości. W naszym asortymencie dysponujemy grzybami w całości, w postaci nitek lub większych kawałków.