Tel: +48 792 659 743
 Pon. - Pt. 7 - 14
 Odbiór - Ujazdowska 78, Strzelce Op.
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Makarony i Mąki Wietnamskie

Filtry

Filtry

Filtry

w kategorii: Makarony i Mąki Wietnamskie

Wybrane

Wyczyść

Cena

Makarony i Mąki Wietnamskie

Produkty: 21

Makarony i mąki wietnamskie

Bazą dla wielu orientalnych potraw są makarony, które w większości są makaronami bezglutenowymi - ponieważ produkuje się je z ryżu oraz z tapioki, a nie z pszenicy. Są więc one bezpieczne dla alergików. Dla wielu osób dużą korzyścią będzie również to, że ryżowe makarony wietnamskie są lekkostrawne, a także wolne od cholesterolu i tłuszczu - zawierają mniej kalorii niż makarony pszeniczne.

Makarony i Mąki Wietnamskie

Makaron wietnamski i jego zalety

Makaron wietnamski to produkt bardzo delikatny, wręcz neutralny w smaku. Daje to szerokie pole do popisów kulinarnych. Walory smakowe wietnamski makaron zdobywa głównie dzięki innym dodatkom do potraw, przede wszystkim sosom i różnorodnym przyprawom. Makaron w kuchni wietnamskiej można więc wykorzystywać na wiele sposobów i za każdym razem (dodając inne przyprawy) tworzyć przy jego użyciu unikatowe dania. Ułatwiają to - prostota oraz krótki czas przygotowywania makaronu wietnamskiego. Nitki zazwyczaj wystarczy włożyć na kilka lub kilkanaście minut do gorącej wody. Kiedy już zmięknie (ale nadal będzie jędrny, a nie kleisty), makaron po wietnamsku odcedza się i pozostawia do całkowitego odcieknięcia z wody.

Jakie są rodzaje makaronów wietnamskich?

W naszym sklepie z produktami wietnamskimi kupić można pszeniczny makaron wietnamski w formie zwiniętych kulek. Używa się go jako składnika do wietnamskiej zupy Cuon. Bardzo ciekawym produktem jest bezglutenowy makaron z manioku tapioki wietnamskiej. To produkt o dość grubych nitkach, dlatego nie rozpada się i dzięki temu sprawdza się podczas przygotowywania potraw smażonych i zup. Niekiedy wykorzystuje się go jako element farszu na sajgonki. Niezwykle szeroki wybór: jeśli chodzi o gramaturę, grubość nitek oraz rodzaj ryżu do produkcji (biały, brązowy), występuje wśród wietnamskich makaronów ryżowych. Każdy z takich makaronów pasuje do dań słodkich i słonych. Można go smażyć, gotować, dodawać do zup lub (już ostudzony) kroić jako składnik do sałatek.

Do czego może przydać się mąka wietnamska?

Dostępna w naszym sklepie wietnamska mąka (czyli tak naprawdę skrobia ryżowa), zgodnie z azjatyckimi tradycjami wykorzystywana jest w kuchni do przygotowania orientalnych pierożków oraz kluseczek. Jest ona alternatywą dla mąki ryżowej. Trzeba mieć jednak na uwadze, że są to dwa różne produkty. Między skrobią ryżową, a mąką ryżową występują różnice w składzie, przez to mają one inne zastosowanie. Zapoznaj się z całym dostępnym asortymentem i złóż zamówienie już teraz!

Produkty: 21

Lista produktów

Sortowanie: Domyślne Domyślne Nazwa produktu: od A do Z Nazwa produktu: od Z do A Cena: od najniższej Cena: od najwyższej
Cena 6,40 zł
Cena 6,90 zł
Cena 7,50 zł
Cena 7,90 zł
Cena 9,50 zł
Cena 9,50 zł
Cena 9,50 zł
Cena 9,50 zł
Cena 10,30 zł
Cena 10,40 zł
Cena 10,40 zł
Cena 10,50 zł
Cena 10,60 zł
Cena 10,90 zł
Cena 10,90 zł
Cena 11,60 zł
Cena 12,90 zł
Cena 12,90 zł
Cena 12,90 zł
Cena 12,90 zł
Cena 14,50 zł

Co może cię zainteresować...

    Zawsze darmowa przesyłka pocztex punkt...
    Na terenie Polski dla każdego zamówienia powyżej 159 zł