



Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail.



- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Azjatyckie (33)
Rzodkiew do Sushi
Rzodkiew daikon, inaczej rzodkiew japońska jest jednym z podstawowych warzyw uprawianych I spożywanych w Japonii. Jadalną częścią tej rośliny jest biały korzeń. Zamarynowana najczęściej stanowi składnik krążków sushi ale również świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek ze względu na swoją chrupkość, kwasowość i słodycz. Oprócz walorów smakowych należy również zwrócić uwagę na jej właściwości zdrowotne – jest bogata w witaminy B1, B2, PP, C oraz magnez, a ponad to ma zastosowanie w profilaktyce przeciwnowotworowej ze względu na zawarte w niej związki fenolowe hamujące syntezę szkodliwych nitrozamin. Mamy do zaoferowania pojedyncze opakowania w różnych gramaturach oraz w zestawie z marynowaną tykwą.