window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Orientalne smaki w kuchni od dawna zdobywają sobie popularność. Obecnie coraz więcej osób nie tylko odwiedza restauracje oferujące dania w takich smakach, ale również stara się samodzielnie przygotowywać takie posiłki we własnej kuchni. Aby dania miały odpowiedni smak, bardzo ważne jest zastosowanie odpowiednich składników. Gdy mowa o kuchni tajskiej jej nieodłącznym elementem są różnego rodzaju pasty tajskie, które wykorzystuje się do przygotowywania bardzo wielu potraw. Szeroką ofertę past tajskich znajdziesz w naszym sklepie Sushi-Sklep – zapoznaj się z dostępnymi produktami już teraz!

Pasty Tajskie

Pasty tajskie – do czego są wykorzystywane?

Pasty tajskie to bardzo wiele różnorodnych smaków, które dodają potrawom wyrazistości. Warzywa, zioła, owoce czy owoce morza – pasty tajskie są wytwarzane na bazie wielu ciekawych składników. Ich niewątpliwą zaletą jest przede wszystkim bardzo duża łatwość ich zastosowania. Gotowe pasty tajskie bowiem dodaje się do potraw zarówno gotowanych jak też smażonych czy pieczonych. Kuchnia tajska to bardzo wiele ciekawych smaków, z których znaczną większość stanowią wyraziste, mocne smaki, na bazie papryki czy podobnych przypraw. Jedną z częściej wykorzystywanych podczas gotowania jest tajska pasta curry. Dzięki niej można nie tylko nadać potrawom odpowiedniego smaku, ale również kolorystyki. Czerwona pasta tajska curry, wykorzystywana na przykład do przygotowania kurczaka pad thai jest uznawana za najostrzejszą. Zawiera ona papryczki chili jak również odpowiednią mieszankę ziół. Nieco łagodniejsza jest zielona pasta tajska curry, zaś jak najłagodniejsza z past postrzegana jest żółta pasta tajskie curry.

Jak stosować pasty tajskie?

Stosowanie past tajskich w kuchni tajskiej jest niezwykle proste. Najczęściej jest podsmażana, a następnie łączona z mleczkiem kokosowym i mięsem. Z takiego połączenia wychodzą niezwykle aromatyczne i smaczne potrawy, najczęściej jadane z ryżem. Również do zup stosuje się odpowiednio dobrane pasty tajskie, aby nadać im pożądanego smaku, ostrości czy nawet aromatu. Często stosowana pasta do zupy tajskiej to między innymi pasta tajska krewetkowa, która stanowi swoistą bazę do jej ugotowania. Bez względu na pożądany smak, każdy znajdzie pasty tajskie, które sprawią, że potrawy będą radością dla podniebienia. Odkryj wszystkie pasty tajskie z naszego asortymentu już dzisiaj!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl