
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




Makarony Somen Soba Udon i Ramen
Makaron Somen – makaron z mąki pszennej, bardzo cienki – grubość mniejsza niż 1,3 mm, najczęściej wykorzystywany do zup oraz do dań na zimno. Gotowany w bulionie z sosem sojowym i dodatkami nosi nazwę nyūmen.
Makaron Soba – cienki makaron z mąki gryczanej, przeważnie koloru brązowego. Najczęściej podawany samodzielnie (posypany wodoraostami, kiełkami lub startą rzodkiewką) z miską dobrze doprawionego sosu na bazie skoncentrowanego wywaru ale również może być serwowany w gorącym bulionie
Makaron Udon – gruby, miękki, japoński makaron przygotowywany z mąki pszennej. Najczęściej podawany na gorąco w bulionie
Makaron Ramen –makaron pszenny, główny składnik zupy o takiej samej nazwie, zalewa się go bulionem i dodaje plaster mięsa (najczęściej wieprzowiny) marynowane jajko, pędy bambusa, wodorosty i kukurydze – ze względu na swoją kaloryczność spokojnie może zastąpić dwudaniowy obiad