window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Sajgonki to typowa potrawa wietnamska, która cieszy się znaczącą popularnością pośród azjatyckich dań. Sama nazwa nie wzięła się znikąd, bowiem Sajgon to jedno z miast Wietnamu. Sajgonki serwowane są najczęściej w restauracjach ze wschodnią kuchnią, jednak można je również przyrządzić samemu. Przepis nie jest skomplikowany, a we wszystkie niezbędne Ci składniki do sajgonek możesz wyposażyć się w naszym sklepie! W ofercie posiadamy doskonałe dipy i sosy do sajgonek, papier ryżowy do sajgonek, a także makarony sojowe i ryżowe do sajgonek czy pozostałe składniki do sajgonek. Sprawdź pełen asortyment Sushi-Sklep już teraz!

Produkty Do Sajgonek

Jak zrobić sajgonki?

Sajgonki można przyrządzić na wiele sposobów. Lista składników może różnić się w zależności od rodzaju sajgonek, które wybierzemy oraz naszych preferencji żywieniowych. Najpopularniejsze przepisy dotyczą sajgonek mięsnych, wegetariańskich czy sajgonek z makaronem ryżowym i warzywami. Zanim jednak rozpoczniemy przygotowanie tej popularnej potrawy musimy wyposażyć się w niezbędne nam produkty do sajgonek. Sprawdź ofertę, którą dla Ciebie przygotowaliśmy i wyposaż się we wszystkie składniki do sajgonek, które będą Ci potrzebne do ich przygotowania!

Co do sajgonek mięsnych i wegetariańskich?

Produkty, które będą potrzebne podczas przygotowywania sajgonek to przede wszystkim sos sojowy, który jest głównym składnikiem tej wietnamskiej potrawy. Sos sojowy w doskonały sposób nadaje wyjątkowego charakteru sajgonkom. Następnym sosem do sajgonek jest slodko-kwaśny, który nada rewelacyjnego aromatu. Drugim równie ważnym składnikiem jest papier ryżowy do sajgonek, który będzie służył do zawijania całego farszu w roladę. Taki zabieg nada estetyki oraz dobrej prezencji naszym sajgonkom wegetariańskim oraz mięsnym. Kolejnym składnikiem jest makaron ryżowy do sajgonek, który zostanie wykorzystany jako farsz. W przypadku sajgonek mięsnych, musimy kupić mięso mielone wołowe. Nie należy zapomnieć również o warzywach do sajgonek w postaci czosnku, cebuli czerwonej, marchewki oraz ogórka. Dodatki do sajgonek wegetariańskich to przede wszystkim warzywa. Sajgonki warzywne są niezwykle doceniane. Do ich przyrządzenia będziemy potrzebować: papryki, kiełków sojowych, marchewki, kapusty pekińskiej, oleju sezamowego, sosu sojowego, soli, pieprzu, papieru ryżowego oraz oleju do smażenia. Warto eksperymentować, urozmaicając przepisy oraz listę dodatków wedle własnych preferencji. Sajgonki to fenomenalne danie, którym można zaskoczyć gości czy domowników. To wietnamskie danie na dobre wpisało się w gust wielu osób.

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl