Newsletter
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty Paczka w Weekend) już od 239,00 zł.
  • Noże Sashimi Tomoko.pl


    Noże Sashimi

  • Noże Deba Tomoko.pl


    Noże Deba

  • Noże Santoku Tomoko.pl


    Noże Santoku

  • Noże Global Tomoko.pl


    Japońskie
    Noże Global

Nasze Inne Sklepy i Strony

PrzepisyChinskie.pl

Tomoko.pl


ChinskiePrzepisy.pl

Posiadamy Zaufane Opinie

Koszt Dostawy

Black Weekend

Mąka Mieszanka Tempura

Potrawa kuchni japońskiej lecz nie została ona tam wynaleziona. Zawędrowała tam dzięki misjonarzom jezuickim w XVI wieku. Tempura to w zasadzie sposób przyrządzania jedzenia. Polega on na smażoniu na głębokim oleju kawałki ryb, owoców morza, warzyw oraz grzybów zanurzonych wpierw w lekkim cieście z mąki pszennej. Bardzo ważne jest aby ciasto było bardzo zimne, żeby usmażone kawałki były jędrne i chrupiące. Istnieją dwa główne style japońskiej tempury: Kanto, w którym do smażenia używa się oleju sezamowego i podaje się ją z sosem przygotowanym z bulionu dashi i sosu sojowego oraz Kansai w którym używany jest olej neutralny i podaje się ją z solą pieprzem i wodorostami nori. Przeważnie spożywana jest jako przekąska w japońskim streed food ale może być serwowana jako pełne danie razem z ryżem lub makaronem. W naszej ofercie znajdziecie zarówno klasyczną tempurę jak i opcję specjalnie dedykowaną do krewetek pikantną, czy z czosnkiem i pieprzem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl