window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Oleje i octy tajskie

Odpowiedni ryż czy makaron ryżowy, a także sosy i mieszanki przypraw tajskich pozwalają przygotowywać przepyszne potrawy. Czasem jednak ma się wrażenie, że nie do końca smakują one tak samo, jak te próbowane na wakacjach lub w orientalnych restauracjach. Aby przygotować idealne danie tajskie, należy bowiem pamiętać, że liczy się każdy jego tradycyjny składnik - także odpowiedni tajski ocet czy tajski olej. Zapoznaj się z ofertą naszego sklepu i zamów oryginalny ocet lub olej tajski już dzisiaj!

Tajskie Oleje i Ocet

Ocet tajski – podstawa w kuchni tajskiej

Aby przygotować sushi, które będzie naprawdę dobrej jakości, nie tylko jeśli chodzi o wybór ryb i dodatków, należy także dobrze przygotować ryż. Niezbędny będzie do tego ocet tajski do sushi, który jest składnikiem zaprawy ryżowej. Aby przygotować taką zaprawę, należy połączyć ocet tajski z solą i cukrem, a całość wlać do przestudzonego ryżu i dokładnie wymieszać. Nieznanym szerzej w Polsce produktem jest także ocet kokosowy. Dodawany do sałatek, sosów, ale i dań gotowanych, nadaje im orientalnych nut smakowych. Ocet tajski kokosowy pozyskuje się z łodygi drzewa kokosowego i jest to produkt bogaty w minerały i wartości odżywcze.

Olej tajski do smażenia – najlepszy wybór do kuchni azjatyckiej i nie tylko

W tajskiej kuchni smaży się przede wszystkim na oleju ryżowym. Sprawdza się on w tym celu idealnie, ponieważ jego temperatura dymienia wynosi 254°C (czyli jest bardzo wysoka). Olej ryżowy nie ma zapachu i ma neutralny smak, dlatego smażone na nim potrawy nie zmieniają swojego smaku ani aromatu. Olej tajski ryżowy sprawdza się także na zimno - w sałatkach czy w sosie winegret. Do zalet oleju ryżowego można zaliczyć to, że zawiera witaminę E, witaminę B1, antyoksydanty, a także nasycone kwasy tłuszczowe Omega 3 i 6. Drugim typem oleju jakiego używa się do smażenia dań orientalnych jest olej arachidowy. Interesującą opcją jest także olej chilli, który sam jest czerwony i dokładnie taką barwę nadaje przygotowywanym przy jego użyciu potrawom.

Tajski olej kokosowy

Ważnym elementem tajskiej kuchni jest też tajski olej na bazie kokosa. Zawiera on wiele cennych składników odżywczych, a zawarte w nim tłuszcze nie odkładają się, a przekładają w energię. Oczywiście dużym plusem jego stosowania jest przyjemny aromat i pyszny smak. Warto dodać, że olej tajski z kokosa jest wykorzystywany także na inne sposoby, a mianowicie w kosmetyce naturalnej. Poznaj nasz cały asortyment i złóż zamówienie na tajski olej kokosowy, ryżowy lub tajski ocet i inne produkty już teraz!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl