



Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail.



12,50 zł
Zestaw Ocet Do Sushi 1000ml GOLDEN MOUNTAIN + Ryż Do Sushi Nakato 1kg ASIA KITCHEN
towar niedostępny





Opis
Zestaw Ocet Do Sushi 1000ml + Ryż Do Sushi Nakato 1kg
Opis Ocet: Ocet do sushi golden mountain w dużym ekonomicznym opakowaniu, wystarcza na bardzo długo. Jest to niezbędny składnik zaprawy ryżowej, która jest potrzebna podczas przygotowywania ryżu do sushi. Aby przygotować zaprawę należy połączyć ocet z solą oraz cukrem.
Składniki: Ocet, woda.
Produkcja: Tajlandia
Wartości odżywcze w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: 0kJ/0kcal,
Tłuszcz 0g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g,
tłuszcze trans 0g,
Węglowodany 0g,
w tym cukry 0g,
Białko 0g,
Sól 34,68mg,
Błonnik 0g.
Masa netto: 1L
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opis Ryż: Najwyższej jakości Ryż Do Sushi Nakato jakości firmy Asia Kitchen w opakowaniu 1kg. Produkowany zgodnie z tradycyjnymi metodami. Ryż ten posiada typowy kształt, czyli krótkie - okrągłe ziarno i biało-mleczną barwę. Po ugotowaniu, posiada bardzo dobrą lepkość ułatwiającą przygotowanie każdego rodzaju sushi. W Japonii ryż to najczęściej spożywany produkt, stosowany jest nie tylko do sushi, lecz również do sałatek, zup i potraw mięsnych. Przygotowanie ryżu do sushi różni się od zwykłego, ponieważ po ugotowaniu należy go skropić zaprawą octową. Gotowy najlepiej nadaje się do sushi i innych potraw kuchni japońskiej.
Przygotowanie Ryżu:
1. Ryż należy przepłukać kilkakrotnie wodą, aż woda będzie czysta.
2. Na szklankę ryżu dodajemy półtorej szklanki wody, gotujemy na wolnym ogniu.
3. Następnie, po ugotowaniu zakrywamy naczynie i gotujemy jeszcze na małym ogniu, około 15 min albo do momentu gdy ryż wpije całą wodę.
4. Odstawiamy ugotowany ryż pod przykrywką na 10 min. Ryż jest gotowy.
Składniki: Ryż okrągło ziarnisty do sushi.
Produkcja: UE
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1479kJ/348kcal,
Tłuszcz 0,9g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g,
Węglowodany 78g,
w tym cukry 0,5g,
Białko 6,1g,
Sól <0,01g.
Masa netto: 1kg
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Data ważności: Produkty większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.