Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie ! Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail.
Submit
Kategorie Blog

Noże Nakiri i Usuba

Krojenie jest niezwykle istotne w każdej kuchni, ale szczególną wagę do tej czynności przywiązują Japończycy i Chińczycy. Stworzyli wiele doskonałych noży azjatyckich, które dziś są stosowane przez największych mistrzów kucharskich świata. Jeśli potrzebujesz noży, którymi pokroisz produkty na cieniutkie plastry czy paseczki, to wybierz noże Nakiri i Usuba. Przez lata doskonalono kształt noży oraz ich ostrza. Dziś te doskonałe noże do warzyw i owoców mogą być i w Twojej kuchni!

Noże Nakiri i Usuba

Bunmei Nóż Usuba 18cm Bunmei Nóż Usuba 18cm
Cena: 349,00 zł
szt.
zobacz więcej
Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Nakiri 16,5 cm Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Nakiri 16,5 cm
Cena: 249,00 zł
zobacz więcej
Satake Magoroku Saku Nóż Nakiri 17 cm Satake Magoroku Saku Nóż Nakiri 17 cm
Cena: 129,00 zł
zobacz więcej
Satake Megumi Nóż Nakiri 16cm Satake Megumi Nóż Nakiri 16cm
Cena: 99,00 zł
zobacz więcej
  • nowość
Satake MV Natural Nóż Nakiri 16 cm Satake MV Natural Nóż Nakiri 16 cm
Cena: 139,00 zł
zobacz więcej

Czym się różnią i do czego stosować noże Nakiri i Usuba?

Noże Usuba i Nakiri z wyglądu przypominają nieco tasaki. Są jednak węższe, a długość ostrza wynosi najczęściej 16-18 cm. Ostrze noży Usuba i Nakiri jest dość szerokie, dzięki czemu można na nim bez problemu przenosić pokrojone produkty. Zarówno noże Nakiri i Usuba mają cienką krawędź tnącą, wykonaną z wysokiej jakości stali. A jaka jest między nimi różnica? Nóż Nakiri ostrzony jest dwustronnie. Jego ostrze jest proste. Natomiast ostrze noża Usuba jest zaostrzone jednostronnie, dzięki czemu można nim kroić wyjątkowo cienkie plasterki. Wymaga to jednak ogromnej wprawy, więc ten nóż jest polecany raczej profesjonalistom.

Nóż Nakiri i Usuba do czego można stosować? To przede wszystkim idealne noże do krojenia warzyw, ziół i owoców na cieniutkie plastry czy paski. Warzywa w julienne czy chiffonade pokroisz tymi nożami po prostu błyskawicznie. Doskonale nadają się też do siekania czy krojenia w kostkę. Sprawdź naszą ofertę i kup oryginalne i profesjonalne noże Usuba i Nakiri już dzisiaj!

Nóż Nakiri i Usuba - jaki nóż wybrać?

Noże Nakiri i Usuba nie są u nas za bardzo popularne. Jednak gdy raz spróbujesz nimi posiekać lub pokroić coś w kuchni, nie będziesz już szukał innych noży. Jeśli jesteś zawodowym kucharzem, to zdecyduj się na któryś z noży Usuba. Dzięki temu twoje dania zyskają nową jakość. Najlepsze noże tego typu mają tylną stronę ostrza tak ukształtowaną, aby ułatwić oddzielanie plasterków. Do domowej kuchni wybierz nóż Nakiri. Nawet początkujący bez problemu się nim posłuży, a każdy kucharz amator szybko doceni jego przydatność. Zrób rewolucję w swojej kuchni i zacznij stosować noże Nakiri i Usuba. Wyczaruj przy ich pomocy niezwykłe dania i zaskocz rodzinę i znajomych. Kup noże Nakiri i Usuba już dzisiaj!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl