window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Noże do wykrawania, trybowania

Zazwyczaj przy przygotowaniu ryb do sushi używamy kilku różnych rodzajów noży, m.in. specjalnego noża szefa kuchni (Santoku) i noża do krojenia sushi (Sashimi). Nie wszystkie czynności możemy jednak nimi wykonać, zarówno pracując z rybami, jak i mięsami. Do prac bardziej precyzyjnych opracowano noże specjalnego przeznaczenia, tzw. noże do trybowania. Poznaj noże do wykrawania z oferty naszego sklepu i wybierz najlepsze ostrze do swojej kuchni!

Noże Do Wykrawania

Dobre noże do trybowania – właściwości i specyfika

Na rynku jest sporo przeróżnych noży, które służą do operacji bardziej precyzyjnych. Takim nożem jest na przykład nóż Deba, który w Kraju Kwitnącej Wiśni, dzięki ostro zakończonej i cienkiej głowni, służy do oprawiania i rozczłonkowywania delikatnego mięsa ryb i drobiu. Niemniej potrzebne okazały się dodatkowe noże do wykrawania, dzięki którym wycięcie idealnych polędwiczek czy filetów z wołowiny, wieprzowiny i drobiu będzie czystą przyjemnością. Noże do trybowania – jak się można spodziewać – będą bardzo giętkie i elastyczne. Pozostając jeszcze przy budowie, ostrze jest bardzo wąskie, co ułatwia manipulacje nożem, ale niezbyt długie. Zastanawiasz się jaki nóż do trybowania, wykrawania wybrać?

Jaki nóż do wykrawania i trybowania będzie najlepszy?

Świetnym nożem do trybowania mięsa dla wprawionych kucharzy będzie wytrzymały i jednocześnie giętki nóż do wykrawania marki Global GF-40, ze stalą CROMOVA 18. Z kolei noże do trybowania japońskiej marki Mcusta Zanmai to narzędzia kosztowne, ale wykonane ze świetnych komponentów, począwszy od głowni okutej stalą nierdzewną SUS410, aż do rękojeści z pięknego, laminowanego drewna pakka. Przykładowo opisane noże do wykrawania pozwolą na wycięcie nawet najmniejszych fragmentów mięsa spomiędzy żeber lub kości. Wysoka twardość zastosowanej stali zapewnia długotrwałe użytkowanie bez jakiegokolwiek uszczerbku na powierzchni tnącej przy inwazyjnym kontakcie z twardą kością. Noże do trybowania wykonają więc pracę, której raczej nie podołałyby zbyt duże i nieporęczne noże szefa kuchni lub tym bardziej tasaki. Co ciekawe, nasze noże do wykrawania dzięki swej elastyczności i wąskiej klindze, doskonale sprawdzą się także jako noże do filetowania lub jako noże do procesu oddzielania powierzchni skóry od mięsa. Sprawdź i zamów doskonałej jakości noże japońskie do trybowania i wykrawania już dzisiaj!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl