Noże japońskie Tamahagane Bamboo VG-5
Noże Tamahagane Bamboo VG-5 są doskonałym przykładem tradycyjnych japońskich noży, które są znane z wysokiej jakości. Charakteryzują się one szeregiem cech, które sprawiają, że są niezastąpionymi narzędziami dla profesjonalistów jak również dla amatorów kulinarnych. Dzięki ich niezwykłemu wyglądowi i niezrównanej ostrości, przygotowywanie potraw stanie się prawdziwą przyjemnością. Odkryj niepowtarzalne doświadczenia kulinarne z japońskimi nożami Tamahagane Bamboo VG-5.
Seria noży Tamahagane Bamboo to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty stalą SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z stali nierdzewnej, charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć, wzór imituje bambus.
Wyjątkowa marka założona w prefekturze Nigatta w 1958 roku, po latach jej produkty stały się jednymi z najbardziej znanych przedmiotów produkowanych w Tsubame City (Japonia). Nazwa Tamahagane oznacza szlachetną stal, wytwarzaną tradycyjnymi metodami-i takie są też noże tej marki z jednej strony tradycyjnie Japońskie, a z drugiej firma idzie z duchem czasu i nie odrzuca postępu. Oprócz rzędów ludzi ręcznie ostrzących czy polerujących noże, w fabryce Pana Atsushi Kataoka znajdziemy nowoczesne maszyny takie jak robot do spawania czy nowoczesna maszyna do laserowego znakowania kling-wszystko po to, żeby finalny produkt był jak najlepszy.

Wszechstronne noże Tamahagane Bamboo VG-5
Noże kuchenne ze stali nierdzewnej Tamahagane Bamboo VG-5 to narzędzia, które sprawdzą się doskonale zarówno w profesjonalnej kuchni, jak i w domowym zaciszu. Ich wszechstronność pozwala na przygotowywanie każdej potrawy. Oferujemy różnorodne noże z tej serii, w tym poręczny nóż kuchenny do obierania 9 cm Tamahagane Bamboo VG-5, który ułatwia precyzyjne obieranie dzięki krótkiemu, cienkiemu ostrzu i zaostrzonemu czubkowi czy też elastyczny nóż do wykrawania Tamahagane Bamboo VG-5 16 cm. Jedo długie, cienkie, elastyczne ostrze, umożliwiają swobodne i precyzyjne przecinanie nawet większych produktów. Te funkcjonalne noże to narzędzia, na które możesz liczyć w każdej sytuacji. Dzięki stalowej konstrukcji i niezwykłej ostrości, bez trudu pokroisz każdy składnik, zachowując jego jakość. Niezależnie od tego, czy gotujesz dla siebie czy dla bliskich, te noże zapewnią Ci doskonałe rezultaty, przekształcając zwykłe posiłki w kulinarne arcydzieła.
Stalowa moc japońskich noży Tamahagane Bamboo VG
Wykonane z wytrzymałej, nierdzewnej stali VG-5, a dodatkowo okute stalą SUS410 sprawiają, że noże stają się wyjątkowo solidne. Wygodny uchwyt z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, wzorowany na bambusa, doskonale leży w dłoni, co sprawia, że praca w kuchni staje się czystą przyjemnością. Każdy nóż jest odpowiednio wyprofilowany, aby zapewnić komfort przy pracy oraz cięcie na najwyższym poziomie. Noże japońskie Tamahagane Bamboo VG-5 to wybór dla osób, które oczekują najlepszej jakości.
Japońskie noże kuchenne Tamahagane Bamboo VG-5 to bardzo przydatne narzędzia dla koneserów kuchni i miłośników japońskiej kultury. Doskonała ostrość klingi, atrakcyjny design oraz wyjątkowa trwałość sprawiają, że ten nóż stanowi prawdziwy klejnot każdej kuchni. Pozwól sobie na eksperymenty kulinarne i odkryj możliwości, jakie daje Ci nóż Tamahagane Bamboo VG-5.