window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Sos sojowy koreański jest produktem powstającym z fermentacji ziaren soi. Im dłużej zachodzi ten proces, tym płynna przyprawa przybiera ciemniejszego koloru i bardziej wyrazistego aromatu. Koreański sos sojowy rewelacyjnie nadaje się do dań smażonych, duszonych, pieczonych. Wykorzystuje się go także do marynowania. Będzie świetną opcją do potraw na słono i słodko. Można go śmiało traktować jako uniwersalną przyprawę. Wspaniale zastępuje sól, dodaje potrawom wyrazistości.

Koreański sos sojowy wydobycie głębię smaku i aromatu

Sos sojowy koreański to niezwykle popularna przyprawa, znana na całym świecie. Niektórym kojarzy się wyłącznie z kuchnią azjatycką. Warto jednak wiedzieć, że ma szerokie zastosowanie. Za pomocą koreańskiego sosu sojowego można przygotować rozmaite potrawy. Możliwe jest wydobycie aromatu z ryb, mięsa, warzyw, owoców morza. Sos koreański sojowy idealnie nadaje się jako marynata. Pasuje do każdego gatunku mięsa i dowolnego rodzaju ryby. Wspaniale odnajduje się jako dodatek do bulionów i zup. Można także użyć go jako dressingu do sałatek. Będzie świetną opcją do dań z grilla. Jeśli ktoś ma ochotę na pyszną wędlinę, to warto pamiętać o dodaniu do niej koreańskiego sosu sojowego.

Sos sojowy koreański do czego się przyda?

Koreański sos sojowy to nieodłączny dodatek do ryżu. Wspaniale pasuje również do dań makaronowych. Potrawy z tofu, pierogi i sushi od razu stają się smaczniejsze, gdy wzbogaci się je o sos sojowy koreański. Można śmiało zestawiać go z hamburgerami i frytkami. Będzie świetną bazą do przygotowania sosu. Jeśli komuś marzy się wyśmienita pieczeń z chrupiącą skórką, to rewelacyjnym rozwiązaniem będzie posmarowanie mięsa sosem sojowym z Korei na kilka minut przed wyjęciem z piekarniku. Należy wymieszać go z miodem, a powstanie rozpływająca się w ustach glazura. Sos koreański sojowy idealnie nadaje się do doprawiania rozmaitych potraw bezpośrednio na talerzu. W ten sposób danie nabierze wspaniałego smaku. Butelka z dozownikiem jest niezwykle wygodna w użyciu. Można skropić sobie sosem jedzenie, zgodnie z indywidualnymi preferencjami.

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl