window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Koreańskie pasty

Koreańskie pasty paprykowe słyną ze swojego niepowtarzalnego smaku na całym świecie. Taka pasta nazywana jest również gochujang. Mowa tutaj o jednym z najistotniejszych składników w kuchni koreańskiej. To jednak nie wszystko. W naszym sklepie dostępne są również inne znakomite pasty koreańskie. Zapoznaj się z całą ofertą i złóż zamówienie jeszcze dzisiaj!

Koreańskie Pasty

Koreańska pasta paprykowa - co warto wiedzieć?

Koreańska pasta paprykowa jest gęsta i ma intensywny, czerwony kolor. Wytwarza się ją z suszonych czerwonych papryk, fermentowanego prosa sojowego, ryżu, soli, a ponadto mąki pszennej bądź jęczmiennej. Gochujang cechuje się wyrazistym, lekko pikantnym smakiem z nutą słodkości oraz umami. Taki sos dodawany jest do wielu różnych dań kuchni koreańskiej. Mowa tutaj między innymi o bulgogi, bibimbap, kimchi czy tteokbokki. Tego typu koreańska pasta paprykowa ma bardzo dużo zalet żywieniowych. Przede wszystkim jest bogata w białko, błonnik, minerały oraz witaminy. Co więcej, zawiera też probiotyki pomagające w utrzymaniu zdrowej flory jelitowej.

Koreańskie pasty - jakie są popularne?

Słynne, koreańskie pasty można zakupić w naszym sklepie Sushi Sklep. Dostępne są one w atrakcyjnych cenach. Można zakupić zarówno koreańską pastę sojową, jak i paprykową. Wybór jest szeroki, dlatego każda osoba dobierze coś idealnego dla siebie. Pasta sojowa koreańska często wykorzystywana jest do przygotowywania zup oraz gulaszów koreańskich. Robiona jest z sfermentowanej soi, wody oraz soli. Wyróżnia się intensywnym smakiem oraz aromatem.

Koreańska pasta chilli

Koreańska pasta chilli jest popularna na całym świecie. Przeważnie wykorzystywana jest do przygotowywania dań mięsnych, rybnych oraz warzywnych. Wyróżnia się pikantnym smakiem, ale jest też lekko słodka i ma umami. Dzięki temu jest często wykorzystywana jako dodatek smakowy, marynata bądź sos. Jak się okazuje, w kuchni koreańskiej pasta chilli jest często wykorzystywana do przygotowania bulgogi, bibimbap, tteokbokki i kimchi. Te dania zachwycają swoim smakiem i zyskują na popularności na całym świecie. Pastę chilli koreańską można też stosować jako dip do mięsa, warzyw, a ponadto do przygotowywania sosów oraz marynat.

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl