
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




Makarony AZJATYCKIE/ORIENTALNE
Zaraz za ryżem, drugim najpopularniejszym i spożywanym na co dzień składnikiem kuchni azjatyckiej jest makaron. Oprócz rodzajów produkowanych z pszenicy i jajek znajdą się tam również rodzaje przygotowywane z ryżu, manioku, fasoli mung. Każdy z tych makaronów znajduje zastosowanie w innej potrawie np.:
-makaron chow mein – stosowany w potrawach przygotowywanych na woku
-makaron somen – do zup i dań na zimno
-makarony ryżowe – zależnie od kształtu i szerokości mogą być wykorzystywane do sajgonek, zup, pad thai i innych dań przygotowywanych metodą stir fry.
Dla osób chcących obniżyć masę swojego ciała polecamy makaron Shirataki Konjac, które cechują się bardzo niską kalorycznością i małą zawartością węglowodanów – idealne w diecie ketogenicznej.
Posiadamy bardzo szeroki wybór makaronów azjatyckich producentów m in. LoNglife Brand, Hiep Long, Chunsi i wiele innych.