window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Tempura

Tempura to nic innego jak jeden ze sposobów przyrządzania dań kuchni japońskiej. Polega on na smażeniu warzywa, kawałków mięsa czy owoców morza zanurzonych w cieście na głębokim tłuszczu. Istnieją dwa główne style japońskiej tempury: Kanto, w którym do smażenia używa się oleju sezamowego i podaje się ją z sosem przygotowanym z bulionu dashi i sosu sojowego oraz Kansai w którym używany jest olej neutralny i podaje się ją z solą pieprzem i wodorostami nori. Do przyrządzania tradycyjnej japońskiej tempury niezbędna jest specjalna mąka, która pozwoli nam jak najlepiej odzwierciedlić smak tej wspaniałej potrawy ze wschodu. Tempura już od wielu lat jest ulubionym daniem miłośników kuchni wschodu.

Mąka Mieszanka Tempura

Tempura - co to?

Mąka tempura to specjalna mieszanka kilku rodzajów mąk, które w połączeniu ze sobą owocują kapitalnym sposobem na panierkę tempura do warzyw, mięsa czy krewetek. Jak zrobić tempurę? Aby powstało prawidłowe ciasto, do mąki tempury należy dolać jedynie odrobinę wody. Następnie namaczamy naszą potrawę w cieście, aby przez kolejne kilka minut smażyć ją w gorącym oleju. Smażenie powinno trwać do momentu, aż nasza potrawa zacznie nabierać złotego koloru. Tempura najczęściej spotykana jest w koreańskiej, tajlandzkiej, bądź japońskiej produkcji. Głównymi składnikami mąki tempury są:

  • skrobia ziemniaczana,
  • mąka pszenna,
  • mąka ryżowa.

Tempura – gdzie kupić?

Mąka do tempury dostępna jest w szerokiej ofercie naszego sklepu z azjatyckimi produktami. W Sushi-Sklep znajdziesz rozbudowany asortyment tempury. Dostępne są różne rodzaje tempury, którą można dobrać w zależnie od preferencji smakowych. Dostępne są zarówno klasyczne mąki do tempury, jak i dedykowane dla konkretnych składników. Panierka tempura to niezbędny składnik dla każdego miłośnika kuchni japońskiej. Nadaje potrawom fantastycznego aromatu. Dzięki niej dania nabierają zupełnie innego charakteru. Z pewnością warto zdecydować się na zakup tego świetnego produktu i przygotować krewetki, sushi, kurczaka czy warzywa w tempurze. Sprawdź naszą ofertę i postaw na panierkę tempura już dziś!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl