window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Pasta curry w kilku smakach i kolorach urozmaici Twoje dania nie tylko obiadowe, ale także śniadania, kolacje i przekąski. Pastę curry możesz wykorzystać w kuchni tradycyjnej i wegetariańskiej oraz wegańskiej. Sos gęsty curry idealnie pasuje do mięs, makaronów, fasoli, ryżu i wielu innych potraw, w tym jarskich oraz kanapek. Dodatek pasty curry do posiłków podniesie intensywność ich smaku. Staną się one niesamowicie pyszne, a wszystko dzięki odpowiednim składnikom, z których każda pasta została wykonana. Sprawdź pasty curry z naszej oferty:

  • Żółte Pasty Curry
  • Czerwone Pasty Curry
  • Zielone Pasty Curry
  • Różne Pasty Curry

Pasty Curry

Ostra i łagodna pasta curry gdzie kupić i po czym je poznać?

Tajska pasta curry na bazie ostrych papryczek chili to gęsta konsystencja zmielonych na miazgę składników. Służy ona jako nieodzowny dodatek do potraw azjatyckich. Nie musisz wyjeżdżać do Tajlandii, czy Indii, aby móc posmakować oryginalnej pasty curry. Wszystkie jej rodzaje znajdziesz w naszym sklepie! Przejrzyj ofertę i wybierz pastę curry zieloną, żółtą, czerwoną lub inną. Każda z nich ma inną ostrość. Tajscy kucharze mają już zakodowane, która pasta curry do czego ma być dodana. Ponieważ każdy kolor pasty curry mówi o stopniu jej ostrości, wiadomo, że do mdłych potraw zostanie dodana ta najbardziej ostra. Jest nią zielona curry z zielonych papryczek pieprzowych (chili). Dodane są do niej wschodnie przyprawy, uwydatniający wspaniały smak. Papryczki chili będące w różnym stadium dojrzewania będą miały inny kolor od zielonego poprzez żółty do czerwonego. Są też papryczki chili z innego gatunku, które przybierają barwę fioletową. Dlatego mamy do wyboru cztery rodzaje past – pastę curry zieloną (najbardziej ostry smak), żółtą (najłagodniejszy smak), czerwoną oraz pastę curry fioletową.

Do jakich potraw dodać pastę curry?

Popularny gęsty sos curry w kuchni azjatyckiej stosowany jest do bardzo dużo rodzajów potraw. W Polsce najbardziej popularne jest dodawanie curry pasty do kurczaka i baraniny. Te dwa rodzaje mięsa mają bardzo delikatny smak, dlatego przyprawienie ich sosem z papryczek chili połączonych z egzotycznymi przyprawami, wzmocni smak i uczyni z nich danie po królewsku.Wyśmienitym daniem z pastą curry mogą okazać się także mięsa przygotowywane na grillu (befsztyk, skrzydełka i udka z kurczaka, szaszłyki), a także wszelkiego rodzaju potrawy gulaszowe. Również potrawy warzywne można idealnie zaostrzyć pastami curry, dzięki czemu nabiorą one wyrazistego smaku. Kup pastę curry w czterech smakach. Stwórz z dodatkiem orientalnej pasty curry oryginalne potrawy obiadowe, smaruj pastą kanapki zamiast masłem, przygotowuj różnorodne sałatki warzywne i mięsne z dodatkiem tych gęstych sosów azjatyckich. Daj ucztę swemu podniebieniu. Stań się wspaniałym królewskim kucharzem we własnej kuchni i wyposaż się w azjatycką pastę curry z Sushi-Sklep.pl już teraz!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl