Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
12,90 zł
Tajska Żółta Pasta Curry 115g MR. MING
towar niedostępny
Opis
Tajska Żółta Pasta Curry 115g MR. MING
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Mr. Ming znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Przepis Na Żółte Curry:
1. W garnku podgrzewaj mieszając szklankę mleczka kokosowego wraz z zawartością torebki. Dokładnie mieszaj do momentu kiedy na górze pojawi się olej.
2. Do pasty dodaj 250g pokrojonej wieprzowiny lub kurczaka. Całość dokładnie wymieszaj.
3. Do garnka dodaj szklankę wody i zagotuj. Do potrawy dodaj kawałki ziemniaków oraz cebuli.
4. Podgrzewaj, tak aby ziemianki stały się miękkie. Na koniec dopraw do smaku sosem rybnym.
5. Żółte curry podawaj z ugotowanym ryżem.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Mr. Ming są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
Składniki: trawa cytrynowa 20%, czosnek 15%, szalotka, olej palmowy, galangal, sól, przyprawa curry (kumin rzymski, kolendra, kurkuma), czerwona papryka chili.
Produkcja: Tajlandia
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1322kJ/316kcal,
Tłuszcz 26,6g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,2g,
Węglowodany 14,8g,
w tym cukry 0g,
Błonnik 10,4g,
Białko 4,3g,
Sól 8,8g.
Masa netto: 115g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.