window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Cena: 334,00 zł 334.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Dane techniczne:

Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – Drewno magnoliowe
Twardość ostrza – 56-57 HRC
Długość całkowita – 35,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość ostrza – 2,1 cm
Grubość klingi – 2,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 97 g

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { })
Sklep internetowy Shoper.pl