Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
13,89 zł
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Oroshi 24cm
towar niedostępny
Opis
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Oroshi 24cm
Opis: Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi.Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – Drewno magnoliowe
Twardość ostrza – 56-57 HRC
Długość całkowita – 39 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość ostrza – 4,2 cm
Grubość klingi – 4,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 264 g