Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Wystaw opinię o produkcie
Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Koszty dostawy wybranego produktu
-
Pocztex Punkt Darmowa
-
Pocztex Kurier Darmowa
-
InPost Paczkomat 24/7 Darmowa
-
Kurier InPost 16,90 zł
-
Odbiór Osobisty Darmowa
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Opis
Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń rdzewna stal Aogami#2
Rękojeść - drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
Twardość - 62-63 HRC
Długość całkowita - 43,5 cm
Długość ostrza - 27,0 cm
Szerokość klingi - 3,7 cm
Grubość klingi - 3,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 249 g
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.