Przejdź do głównej treści
 Tel: +48 792 659 743
 Pon. - Pt. 7 - 14
 Odbiór - Ujazdowska 78, Strzelce Op.
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Producent: Sakai Takayuki (przejdź do produktów)

Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Przejdź do sekcji Opinie

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 3 629,00 zł
szt.
Dostępność:
na wyczerpaniu
Czas wysyłki: 3 dni
Dostawa od 0,00 zł - Pocztex Punkt

Opis

Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Japoński Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń rdzewna stal Aogami#2
Rękojeść - drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
Twardość - 62-63 HRC
Długość całkowita - 43,5 cm
Długość ostrza - 27,0 cm
Szerokość klingi - 3,7 cm
Grubość klingi - 3,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 249 g

Opinie

Liczba ocen: 115
Oceń i opisz