window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Wszyscy pasjonaci kuchni azjatyckiej zapewne przynajmniej raz w życiu mieli okazję spróbować marynowanego imbiru. Jest on podawany do sushi i występuje w dwóch odmianach kolorystycznych - możemy spotkać imbir biały oraz różowy (zwany również czerwonym). Imbir biały sam w sobie posiada wiele korzystnych właściwości, jak chociażby dużą zawartość witaminy B oraz magnezu. Pozytywnie wpływa również na odporność, nudności i pomaga leczyć wczesny stan przeziębienia. Imbir biały marynowany można zarówno kupić, jak i przyrządzić samemu. Do marynaty potrzebny jest świeży imbir biały, ocet jabłkowy oraz opcjonalnie buraki, żeby uzyskać imbir różowy. Sprawdź naszą ofertę i już teraz wyposaż się w biały imbir do sushi!

Imbir Do Sushi Biały

Marynowany imbir biały do sushi

Imbir do sushi biały jest najczęściej występującym dodatkiem. Podaje się go pomiędzy różnymi rodzajami sushi, żeby „przygotować” kubki smakowe konsumenta do zmiany smaku. Imbir biały służy do zlikwidowania pozostałości tłuszczu z ryb w jamie ustnej oraz do ewentualnej likwidacji grzybów, które konsument może spożyć w przypadku zjedzenia sushi przygotowanego z nieświeżej ryby. Wskazane jest, aby zjeść marynowany biały imbir pomiędzy różnymi rodzajami sushi, nie w trakcie jedzenia jednego kawałka – ostry smak białego imbiru poniekąd zmienia smak, więc zjedzenie marynowanego białego imbiru wraz z kawałkiem sushi zmieni jego smak.

Czym się różni imbir biały od różowego?

Marynowany imbir występuje w dwóch odmianach kolorystycznych – białej oraz różowej (nazywanym również czerwoną). Obydwa rodzaje posiadają te same właściwości. Imbir różowy wytwarzany jest z barwionego imbiru białego. Niekiedy przez użyte barwniki wydaje się on słodszy i mniej wyrazisty. Marynowany imbir czerwony wyprodukowany w Europie barwiony jest za pomocą naturalnych barwników. Na pytanie, czy imbir różowy czy biały jest lepszy ciężko znaleźć jednoznaczną odpowiedź. Ze względu, że oba rodzaje mają te same właściwości, jedyną cechą, która je różni jest ich kolor oraz nieznacznie zmieniony smak. Imbir biały do sushi może cechować się nieco bardziej intensywnym smakiem i odrobinę większym stopniem ostrości. Sprawdź ofertę białego imbiru do sushi w sklepie Sushi Sklep już teraz!

Rozwiń opis
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl