window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Alaskan Sushi Maki

SKŁADNIKI:

- 1 filet z łososia
- 1 filet z tuńczyka
- kilka płatków wodorostów nori
- kilka łyżeczek serku philadelphia
- kilka plasterków imbiru marynowanego
- pasta wasabi
- 3 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka wina mirin
- 1 awokado
- 1 łyżka curku
- 300g ryżu do sushi
- 1 łyżeczka soli

PRZYGOTOWANIE:

1. Filet z łososia dokładnie oczyszczamy z ości, błonek i skóry, po czym kroimy na cienkie plastry.

2. Filet z tuńczyka porcjujemy w paski o grubości 1cm i marynujemy go w sosie sojowym z mirin.

3. Przygotowanie ryżu do sushi znajdziesz tutaj.

4. Na macie do zawijania sushi układamy folię spożywczą, umieszczamy pół arkusza nori i warstwę ryżu o grubości do 1cm. Zakrywamy ryż plastrami łososia. Obracamy arkusz łososiem do dołu. Przez środek arkusza przeprowadzamy pasek z wasabi i umieszczamy tuńczyka. Na koniec dokładamy pokrojone w plasterki awokado oraz serek philadelphia.

5. Następnie wszystkie składniki powoli zwijamy. Otrzymany rulonik kroimy na kawałki, po czym usuwamy folię. Smacznego :)

Przepis Wideo:


Alaskan Sushi Maki
Alaskan Sushi Maki

 

Potrzebujesz Składniki Do Sushi?
Wszystko Znajdziesz U Nas:

Ryż Do Sushi

Ryż Do Sushi

Ocet Ryżowy Do Sushi

Ocet Ryżowy Do Sushi
Algi Nori Do Sushi

Algi Nori Do Sushi

Pasta Wasabi Do Sushi

Pasta Wasabi Do Sushi



Sos Sojowy Do Sushi

Sos Sojowy Do Sushi



Imbir Do Sushi

Imbir Do Sushi



Warzywa Do Sushi

Warzywa Do Sushi



Akcesoria do Sushi

Akcesoria do Sushi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl