window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Mata Higieniczna Do Zawijania Rollowania Sushi 24x21cm SANADA SEIKO

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Cena: 13,90 zł 13.90
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Mata Higieniczna Do Zawijania Rollowania Sushi 24x21cm SANADA SEIKO

Opis: Mata do zwijania sushi bardzo higieniczna o wymiarach 24cm x 21cm japońskiej firmy SANADA SEIKO. Pierwszym i najważniejszym atutem tej maty do sushi jest tworzywo z jakiego została wykonana. Mata jest bardzo higieniczna, nie wsiąka wody oraz pozostałości po rollowaniu sushi, można ją myć w zmywarce ! Znacznie rzadziej ulega zniszczeniu, niż tradycyjna mata bambusowa. Mata wykonana z tworzywa jest bardzo giętka, odporna na wysokie oraz niskie temperatury.

Mata Higieniczna Do Zawijania Rollowania Sushi 24x21cm SANADA SEIKO

Znacznie rzadziej ulega zniszczeniu, niż tradycyjna mata bambusowa. Mata wykonana z tworzywa jest bardzo giętka, odporna na wysokie oraz niskie temperatury. Koniec kłopotów z owijaniem maty bambusowej w folię spożywczą, matę sanada seiko wyciągamy z szuflady i już możemy rollować ! :)

Specyfikacja: wymiary 24cm x 21cm, giętka, odporna na wysokie i niskie temperatury, materiał: polipropylen (plastik).

Mata Higieniczna Do Zawijania Rollowania Sushi 24x21cm SANADA SEIKO

Jak Rolować Sushi Przy Pomocy Maty Bambusowej:
Przygotowanie maty
1. Połóż matę bambusową na płaskiej powierzchni.
2. Możesz owinąć ją folią spożywczą, aby uniknąć przywierania ryżu.
Układanie nori
1. Połóż arkusz nori na macie błyszczącą stroną do dołu.
2. Strona matowa powinna być skierowana do góry – to na niej rozkłada się ryż.
Nakładanie ryżu
1. Zwilż dłonie wodą, aby ryż się nie kleił.
2. Nałóż cienką warstwę ryżu na nori, zostawiając około 2 cm pustego brzegu na górze, aby łatwiej było skleić rolkę.
Dodawanie nadzienia
1. Wzdłuż dolnej części ryżu (ok. 2-3 cm od dolnej krawędzi nori) ułóż wybrane składniki: rybę, warzywa, serek itp.
2. Nie przesadzaj z ilością, aby łatwo było zawinąć rolkę.
Rolowanie sushi
1. Chwyć dolną krawędź maty i zacznij delikatnie podnosić, jednocześnie zawijając nori nad nadzieniem.
2. Użyj palców, aby lekko docisnąć i uformować zwarty wałek.
3. Kontynuuj zwijanie, stopniowo dociskając, aż cała rolka się zamknie.
4. Jeśli potrzeba, zwilż pusty brzeg nori wodą, aby się skleił.
Krojenie sushi
1. Ostry nóż zwilż wodą lub delikatnie nasmaruj olejem.
2. Pokrój rolkę na równe kawałki (zwykle 6-8 sztuk).
3. Pamiętaj, aby po każdym cięciu oczyścić nóż, aby uniknąć przywierania ryżu.
Podanie
Sushi podaje się z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem.

To podstawowy sposób rolowania sushi – możesz eksperymentować z różnymi nadzieniami i metodami, np. odwróconym maki (uramaki), gdzie ryż znajduje się na zewnątrz.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl