![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![Darmowa dostawa](/public/assets/darmowa%20dostawa.png)
![](/libraries/images/1px.gif)
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
![](/libraries/images/1px.gif)
![Ryż Do Sushi Nakato 1kg ASIA KITCHEN](/environment/cache/images/300_300_productGfx_12633/Ryz-Do-Sushi-Nakato-1kg-ASIA-KITCHEN.webp)
13,89 zł
Kluski Ryżowe Topokki Tteokbokki w Słodko Pikantnym Sosie 160g SEMPIO
towar niedostępny
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
Opis
Kluski Ryżowe Topokki Tteokbokki w Słodko Pikantnym Sosie 160g SEMPIO
Opis: Kluski ryżowe topokki w słodko pikantnym sosie w kubeczku po pojemności 160g koreańskiej firmy SEMPIO. Słodko-ostre kluseczki topokki w wygodnym kubeczku, który można zabrać do pracy lub w podróż. Przygotowane w taki sposób, aby szybko i sprawnie przygotować w mikrofalówce w niecałe 4 minuty ! Jeśli masz smaka na szybkie koreańskie danie to koniecznie musisz spróbować tteokbokki w pysznym słodko-pikantnym sosie. Połączenie pysznych kluseczek oraz sosu przygotowanego na bazie sosu gochujang to połączenie cenione przez samych Koreańczyków jak i również za granicą !
Przygotowanie Klusek: Otwórz delikatnie wieczko. Kluski ryżowe wyciągnij z folii i włóż do kubeczka. Zalej sosem z saszetki. Dolej około 40ml wody przegotowanej wody - do linii wyznaczonej wewnątrz kubka. Dobrze wszystko wymieszaj i zakryj kubek pokrywką. Podgrzewaj przez około 3 minuty 10 sekund na mocy (1000w) lub 4 minuty (700w), po tym czasie kluseczki będą gotowe.
UWAGA ! Kluski należy spożywać od razu po podgrzaniu. Otwierając opakowanie kluski mogą mieć delikatny zapach alkoholu, uważa się go jako naturalny konserwant. Pozostałości ulegną wyparowaniu w czasie podgrzewania produktu.
Składniki:
Kluski ryżowe: ryż, mniej niż 2%: alkohol, sól, dekstryna, estry gliceryny i kwasów tłuszczowych, modyfikowana skrobia z tapioki, glicerol.
Sos: pasta gochujang(syrop kukurydziany, woda, mąka pszenna, przyprawa z czerwonej papryki, sproszkowana pszenica, sól, alkohol, hydrolizowane białko pszenicy, soja, koji), syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, cukier, syrop kukurydziany, woda, przyprawa sojowa(fermentowany peptyd sojowy, gluten pszenny, woda, sól, naturalnie fermentowany koncentrat sosu sojowego, alkohol, ekstrakt drożdżowy), sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, ocet, sól, cukier, skrobia modyfikowana, przyprawa), mieszanka przypraw (czerwona papryka w proszku, (woda, czosnek, cebula, sól), sos sojowy (woda, odtłuszczona soja, sól, syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, alkohol, pszenica, ekstrakt drożdżowy w proszku, benzoesan sodu, sukraloza), przecier ananasowy, alkohol, skrobia modyfikowana, ekstrakt pszenny, kwas glukonowy, sól, ekstrakt drożdżowy w proszku, ekstrakt z cebuli (mieszanina kwasu mlekowego, koncentrat cebuli, syrop kukurydziany, ekstrakt z cebuli, maltodekstryna, sól, guma arabska, olejek eteryczny z cebuli), olej paprykowy (olej sojowy, oleożywica z papryki, estry gliceryny i kwasów tłuszczowych).
Produkcja: Korea Południowa
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 965kJ/227kcal,
Tłuszcz 0,6g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g,
Węglowodany 50,8g,
w tym cukry 9g,g
Białko 3,9g,
Sól 1,5g.
Masa netto: 160g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od działania promieni słonecznych.
Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.