window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })

Kapusta Pekińska w Miodzie

0
Kapusta Pekińska w Miodzie

Kapusta Pekińska w Miodzie

Azjatycka potrawa z warzyw, to idealne rozwiązanie dla wegetarian. Jest dość słodkie w smaku, ale i bardzo pożywne. Kapusta pekińska jest bardzo zbliżona w smaku i wyglądzie do kapusty głowiastej.

SKŁADNIKI :

450g kapusty pekińskiej, pokrojonej w paski
1 łyżki oleju do woka
2 ząbki czosnku, wyciśnięte lub 1 łyżeczka pasty z czosnku
2 łyżeczki świeżego imbiru, startego lub 2 łyżeczki pasty z imbiru
1 świeże czerwone chili, w plasterkach
1 łyżka mirin
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 łyżka płynnego miodu
120-130ml soku pomarańczowego
1 łyżka oleju sezamowego
2 łyżeczki białego sezamu
skrawki skórki pomarańczy (do ozdoby)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. W patelni wok rozgrzewamy 1 łyżkę oleju do woka. Na rozgrzanym oleju smażymy: 1 łyżeczek pasty z czosnku, 2 łyżeczki pasty z imbiru oraz 1 świeże chili, w plasterkach. Warzywa przesmażam mieszając przez 30 sekund.
2. Do woka dodajemy pokrojoną kapustę pekińską, 1 łyżkę mirin, 2 łyżki jasnego sosu sojowego, 1 łyżkę płynnego miodu oraz 120-130ml soku pomarańczowego. Zmniejszamy moc i warzywa gotujemy przez około 5 minut.
3. Następnie do warzyw dodaj 1 łyżkę oleju sezamowego oraz 2 łyżeczki białego sezamu.
4. Potrawę nakładamy do dekoracyjnej miseczki oraz ozdabiamy skórką z pomarańczy. Gotowe ! :)

Przepis Video :


Kapusta Pekińska w Miodzie

Kapusta Pekińska w Miodzie

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl