window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Kandyzowana Skórka Pomarańczy Pomarańczowa Kostka 100g

Cena: 5,40 zł 5.40
zł/kg: 54,00 zł
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Kandyzowana Skórka Pomarańczy Pomarańczowa Kostka 100g

Opis: Skórka pomarańczy jest doskonałym dodatkiem do ciast, herbaty i mieszanek ziołowych. Można ją również dodać do grzanego piwa lub wina - dlatego nie warto się jej pozbywać po obraniu pomarańczy.

Jakie skarby kryje w sobie skórka pomarańczowa:

- Zawarta w skórce pomarańczowej hesperydyna wpływa na redukcję cholesterolu we krwi. Ilość hesperydyny w suszonej skórce pomarańczy jest dużo wyższa niż w świeżym miąższu.

- Pektyny pochodzące ze skórki pomarańczowej to doskonały, naturalny błonnik. Mają one zdolność do regulowania poziomu cukru we krwi i wspomagają błonę śluzową żołądka.

- Liczne flawonoidy zawarte w skórce pomarańczowej wykazują działanie przeciwwirusowe i przeciwzapalne.

- Duże ilości witamin wspierają odporność organizmu.

Oferowana tutaj kandyzowana skórka pomarańczy to drobna kostka o jasnym kolorze, intensywnym zapachu i słodkim smaku. Do produkcji użyto tylko zdrowych i dojrzałych owoców pozbawionych skaz i niedoskonałości. W procesie kandyzowania wykorzystano syrop glukozowo-fruktozowy.

Owoce kandyzowane to produkt otrzymany z całych lub krojonych, owoców przez wysycanie cukrem z dodatkiem syropu skrobiowego ewentualnie innymi dodatkami smakowymi. Dzięki wysokiej koncentracji cukru kandyzaty w ciągu całego okresu przechowywania zachowują swoje wyjątkowe właściwości jak jędrność, kształt, intensywność barwy i smaku, typowe dla danego rodzaju owocu.

Zastosowanie kulinarne kandyzowanej skórki pomarańczy:

- jest idealnym dodatkiem do wszelkich ciast, kremów lub deserów,

- świetnie sprawdzi się jako dekoracja potrawy - szczególnie, jako posypka na rogalach świętomarcińskich i pączkach,

- z użyciem kandyzowanej skórki pomarańczy przygotujesz świąteczne potrawy i wypieki. Mazurek pomarańczowy wyjdzie cudnie a baba wielkanocna skusi każdego :)

- kaczka obsypana kandyzowaną skórką pomarańczy zyska nowy smak i aromat,

- także herbata dzięki odrobinie kandyzowanej skórki pomarańczy zaskoczy nas swoim smakiem.

Kandyzowana skórka pomarańczy jest konserwowana dwutlenkiem siarki (konserwantem i przeciwutleniaczem), który chroni przed rozwojem bakterii, drożdży i pleśni.

Składniki: skórka pomarańczy 49%, syrop glukozowo-fruktozowy 39,50%, sacharoza 11%, kwas cytrynowy (regulator kwasowości) 0,5%.

Informacja o alergenach: Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Produkcja: Włochy

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 1027kJ/284kcal,
Węglowodany 71g,
w tym cukry 62,03g,
Tłuszcze 0g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g,
Błonnik 5,98g,
Białko 0g
Sól 0,36g.

Masa netto: 100g

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Data ważności: Produkty w większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.

Dystrybucja:
Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl