



Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail.



- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Azjatyckie (33)
Satake MV Pakka Nóż Deba 15,5 cm
towar niedostępny





Opis
MV Pakka Satake Nóż Kuchenny Deba 15,5 cm
Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - drewno naturalne paka
Twardość - 56-58 HRC
Długość ostrza - 15,5 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi -2,7 mm
Sposób ostrzenia -jednostronny
Waga - ok. 164 g
Główne cechy
Twardość HRC +/- 1: | 56, 57, 58 |
Klinga nierdzewna: | Tak |
Sposób ostrzenia: | Jednostronny praworęczny |
Stal wielowarstwowa: | Nie |
Materiał rękojeści: | Klasyczna nitowana |
Rodzaj noża: | Nóż kuchenny |
Długość ostrza: | 15 cm |
Typ ostrza: | Deba |
Stal: | Molibdenowo-wanadowa |