Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
12,90 zł
Oleje Ryżowe
Olej Ryżowy Do Smażenia 500ml RIZI
Opis: Olej ryżowy do smażenia w butelce o pojemności 500ml firmy RIZI. Doskonały produkt do stosowania w kuchni azjatyckiej. Olej ten nie posiada smaku i zapachu. Charakteryzuje się również ograniczoną wchłanialnością przez potrawy w trakcie smażenia. Ponadto, posiada dużą ilość witaminy E.
Olej Ryżowy 1 Litr RIZI
Opis: Olej Ryżowy firmy Rizi w bardzo eleganckiej butelce o pojemności 1l. Wyprodukowany z ryżu jak sama nazwa mówi, używany głównie do smażenia na woku w wysokiej temperaturze tzw. stir fry czyli szybkie smażenie z energicznym mieszaniem. Olej ma bardzo wysoką temperaturę dymienia powyżej 240 stopni, dlatego jest idealny do smażenia. Zawiera ważne dla organizmu wartości odżywcze oraz witaminy, można go również stosować jako dressing do sałatek oraz element marynaty do mięsa.
Olej Ryżowy 100% Czysty Wysoka Jakość 1L KIER
Opis: Olej ryżowy 100% naturalny czysty o wysokiej jakości w szklanej ciemnej butelce o pojemności 1L firmy Kier. Wytwarzany z otrębów ryżowych, podstawowy tłuszcz w kuchni azjatyckiej. Niewątpliwą zaletą jest wysoka temperatura dymienia (ponad 250 stopni C) co oznacza, że spokojnie można używać go do smażenia na woku w stylu stir-fry, w głębokim oleju, do frytownicy, jak również do klasycznego smażenia na zwykłej patelni oraz pieczenia w piekarniku.
Olej ryżowy rewelacyjnie sprawdza się również na zimno w sałatkach, surówkach, do dań z ryżu (risotto), czy jako baza do sosów takich jak winegret.
Uznawany również jako najzdrowszych z tłuszczów używanych do smażenia. Zawiera dużo naturalnej witaminy E – silnego antyutleniacza, witaminę B1, fitosterole oraz kwasy omega3. Jest produktem bezglutenowym, idealnym dla osób chorych na celiakię oraz wegetarian.
Olej Ryżowy Do Smażenia 2L RIZI
Opis: Olej Ryżowy firmy Rizi w bardzo eleganckiej butelce o pojemności 2l. Wyprodukowany z ryżu jak sama nazwa mówi, używany głównie do smażenia na woku w wysokiej temperaturze tzw. stir fry czyli szybkie smażenie z energicznym mieszaniem. Olej ma bardzo wysoką temperaturę dymienia powyżej 240 stopni, dlatego jest idealny do smażenia. Zawiera ważne dla organizmu wartości odżywcze oraz witaminy, można go również stosować jako dressing do sałatek oraz element marynaty do mięsa.