
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.

Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój e-mail.




Oleje Azjatyckie – AZJATYCKIE/ORIENTALNE
W kuchni azjatyckiej oprócz smażenia oleje są również stosowane jako przyprawy by polepszyć walory smakowe potrawy. Ostatnio dużą popularność zyskał olej kokosowy który świetnie nadaje się do smażenia ze względu na wysoką temperaturę dymienia, a ponadto może pozytywnie wpływać na nasz organizm ze względu na dużą zawartość MCT – kwasy tłuszczowe o średniej długości łańcucha węglowego. Występuje on w formie rafinowanej – bezzapachowej oraz nierafinowanej cechującym się delikatnym kokosowym aromatem. Innymi olejami używanymi w tym celu mogą być ryżowy lub arachidowy – najczęściej używane w kuchni azjatyckiej. Natomiast olej sezamowy nie nadaje się do smażenia lecz jest on bardzo aromatyczny i nawet niewielka jego ilość dodaje do jedzenia intensywny sezamowy smak. Oprócz nich w naszej ofercie znajdziecie oleje z czarnuszki, lnu i jaśminu których regularne spożycie pozytywnie wpłynie na stan Waszego zdrowia.