window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Noże Nakiri i Usuba

Krojenie jest niezwykle istotne w każdej kuchni, ale szczególną wagę do tej czynności przywiązują Japończycy i Chińczycy. Stworzyli wiele doskonałych noży azjatyckich, które dziś są stosowane przez największych mistrzów kucharskich świata. Jeśli potrzebujesz noży, którymi pokroisz produkty na cieniutkie plastry czy paseczki, to wybierz noże Nakiri i Usuba. Przez lata doskonalono kształt noży oraz ich ostrza. Dziś te doskonałe noże do warzyw i owoców mogą być i w Twojej kuchni!

Noże Nakiri i Usuba

Czym się różnią i do czego stosować noże Nakiri i Usuba?

Noże Usuba i Nakiri z wyglądu przypominają nieco tasaki. Są jednak węższe, a długość ostrza wynosi najczęściej 16-18 cm. Ostrze noży Usuba i Nakiri jest dość szerokie, dzięki czemu można na nim bez problemu przenosić pokrojone produkty. Zarówno noże Nakiri i Usuba mają cienką krawędź tnącą, wykonaną z wysokiej jakości stali. A jaka jest między nimi różnica? Nóż Nakiri ostrzony jest dwustronnie. Jego ostrze jest proste. Natomiast ostrze noża Usuba jest zaostrzone jednostronnie, dzięki czemu można nim kroić wyjątkowo cienkie plasterki. Wymaga to jednak ogromnej wprawy, więc ten nóż jest polecany raczej profesjonalistom.

Nóż Nakiri i Usuba do czego można stosować? To przede wszystkim idealne noże do krojenia warzyw, ziół i owoców na cieniutkie plastry czy paski. Warzywa w julienne czy chiffonade pokroisz tymi nożami po prostu błyskawicznie. Doskonale nadają się też do siekania czy krojenia w kostkę. Sprawdź naszą ofertę i kup oryginalne i profesjonalne noże Usuba i Nakiri już dzisiaj!

Nóż Nakiri i Usuba - jaki nóż wybrać?

Noże Nakiri i Usuba nie są u nas za bardzo popularne. Jednak gdy raz spróbujesz nimi posiekać lub pokroić coś w kuchni, nie będziesz już szukał innych noży. Jeśli jesteś zawodowym kucharzem, to zdecyduj się na któryś z noży Usuba. Dzięki temu twoje dania zyskają nową jakość. Najlepsze noże tego typu mają tylną stronę ostrza tak ukształtowaną, aby ułatwić oddzielanie plasterków. Do domowej kuchni wybierz nóż Nakiri. Nawet początkujący bez problemu się nim posłuży, a każdy kucharz amator szybko doceni jego przydatność. Zrób rewolucję w swojej kuchni i zacznij stosować noże Nakiri i Usuba. Wyczaruj przy ich pomocy niezwykłe dania i zaskocz rodzinę i znajomych. Kup noże Nakiri i Usuba już dzisiaj!

Rozwiń opis

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Usuba 18cm

Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Usuba 18cm
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Usuba 18cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 349,00 zł
szt.

Bunmei Japoński Nóż Ostrzony Dwustronnie Usuba 18cm

Bunmei Japoński Nóż Ostrzony Dwustronnie Usuba 18cm
Bunmei Japoński Nóż Ostrzony Dwustronnie Usuba 18cm

Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 199,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Cena: 659,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 969,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 839,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 899,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 1 089,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 749,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 129,00 zł
szt.

Kanetsune 2000 Shirogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune 2000 Shirogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune 2000 Shirogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 429,00 zł

Kanetsune 3000 VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune 3000 VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune 3000 VG-10 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 579,00 zł
szt.

Kanetsune 400 Shirogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune 400 Shirogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune 400 Shirogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 859,00 zł
szt.

Kanetsune 510 Shirogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune 510 Shirogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune 510 Shirogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 269,00 zł

Kanetsune 5500 VG-2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune 5500 VG-2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune 5500 VG-2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 329,00 zł
szt.

Kanetsune 555 DSR-1K6 Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Kanetsune 555 DSR-1K6 Japoński Nóż Usuba 16,5cm
Kanetsune 555 DSR-1K6 Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 289,00 zł

Kanetsune 900 VG-10 Japoński Nóż Usubagata 16cm

Kanetsune 900 VG-10 Japoński Nóż Usubagata 16cm
Kanetsune 900 VG-10 Japoński Nóż Usubagata 16cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 829,00 zł
szt.

Kanetsune 940 VG-1 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune 940 VG-1 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune 940 VG-1 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 559,00 zł
szt.

Kanetsune 950 DSR-1K6 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune 950 DSR-1K6 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune 950 DSR-1K6 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 279,00 zł

Kanetsune Shirogami#2/SS Japoński Nóż Mini Nakiri 13,5cm

Kanetsune Shirogami#2/SS Japoński Nóż Mini Nakiri 13,5cm
Kanetsune Shirogami#2/SS Japoński Nóż Mini Nakiri 13,5cm

Opis: Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Cena: 239,00 zł

Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 739,00 zł
szt.

Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 1 299,00 zł

Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 199,00 zł
szt.

Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Japoński Nóż Nakiri 18cm

Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Japoński Nóż Nakiri 18cm
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Japoński Nóż Nakiri 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 989,00 zł
szt.

Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Japoński Nóż Nakiri 18cm

Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Japoński Nóż Nakiri 18cm
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Japoński Nóż Nakiri 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 979,00 zł
szt.

Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 979,00 zł
szt.

Mcusta Zanmai VG-10 Splash Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Splash Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai VG-10 Splash Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 1 149,00 zł

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 1 269,00 zł

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 139,00 zł
szt.

Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Nakiri 16,5cm
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Japoński Nóż Nakiri 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 799,00 zł
szt.

Satake Katsu Japoński Nóż Nakiri 16cm

Satake Katsu Japoński Nóż Nakiri 16cm
Satake Katsu Japoński Nóż Nakiri 16cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 179,00 zł
szt.

Satake Katsu Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Santoku 17cm i Nakiri 16cm w Drewnianym Etui

Satake Katsu Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Santoku 17cm i Nakiri 16cm w Drewnianym Etui
Satake Katsu Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Santoku 17cm i Nakiri 16cm w Drewnianym Etui

Opis: Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 369,00 zł
szt.

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Nakiri 16cm

Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Nakiri 16cm
Satake Kenta Walnut Japoński Nóż Nakiri 16cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 149,00 zł
szt.
  • nowość

Satake Macaron Pink Japoński Nóż Nakiri 17cm

Satake Macaron Pink Japoński Nóż Nakiri 17cm
Satake Macaron Pink Japoński Nóż Nakiri 17cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 119,00 zł

Satake Macaron White Japoński Nóż Nakiri 17cm

Satake Macaron White Japoński Nóż Nakiri 17cm
Satake Macaron White Japoński Nóż Nakiri 17cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 119,00 zł
szt.

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Nakiri 17cm

Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Nakiri 17cm
Satake Magoroku Saku Japoński Nóż Nakiri 17cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 129,00 zł

Satake Masamune Japoński Nóż Nakiri 16cm

Satake Masamune Japoński Nóż Nakiri 16cm
Satake Masamune Japoński Nóż Nakiri 16cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 149,00 zł
szt.

Satake Masamune Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Santoku 17cm i Nakiri 16cm w Drewnianym Etui

Satake Masamune Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Santoku 17cm i Nakiri 16cm w Drewnianym Etui
Satake Masamune Japoński Zestaw 2 Noży Nóż Santoku 17cm i Nakiri 16cm w Drewnianym Etui

Opis: Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowanej do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 319,00 zł
szt.

Satake Masamune Japoński Zestaw 5 Noży w Drewnianym Pudełku HG8783

Satake Masamune Japoński Zestaw 5 Noży w Drewnianym Pudełku HG8783
Satake Masamune Japoński Zestaw 5 Noży w Drewnianym Pudełku HG8783

Opis: Noże kuchenne z serii Satake Masamune to doskonałe wprowadzenie do noży japońskich. Świetne klingi wykonane ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej o twardości 56-58 HRC, którą cechuje świetna odporność na korozję oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść zabezpieczono pierścieniem z tworzywa, który zapobiega wysunięciu się klingi. Niska waga noża sprawia, że nawet podczas długiej pracy nasza dłoń się nie męczy. Jest to doskonały wybór dla osób ceniących w kuchni proste rozwiązania ze świetnymi właściwościami noży.

Cena: 749,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl