window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Noże dla leworęcznych

W ofercie sklepu można znaleźć szeroki wybór noży specjalnych, które są przeznaczone do używania dla osób leworęcznych. Zapoznaj się z większą ilością informacji na ich temat, a także dowiedz się nieco więcej na temat zalet takiego wyboru, a następnie kup wybrany nóż dla leworęcznych, który wspomoże Cię w codziennym gotowaniu!

Noże Leworęczne

Noże leworęczne – niezbędnik w Twojej kuchni

Nie każdy kucharz podczas przygotowywania potraw posługuje się prawą ręką. Dlatego istnieje konieczność przystosowania poszczególnych produktów używanych w kuchni dla osób leworęcznych. W ofercie sklepu można znaleźć noże przeznaczone dla osób leworęcznych w bardzo zróżnicowanych wariantach. Dzięki nim osoby posługujące się na co dzień lewą ręką nie będą miały żadnych problemów podczas przygotowywania potraw. Jeśli na co dzień używasz lewej ręki zapoznaj się z szeroką ofertą noży dla leworęcznych, które są przeznaczone specjalnie dla Ciebie! Sprawdź nasz asortyment już dziś!

Charakterystyka noży dla leworęcznych

Noże dla leworęcznych występują w kilku opcjach, dzięki czemu można z nich korzystać w kuchni podczas obrabiania różnych produktów, zarówno mięsa i ryb, jak i owoców i warzyw. Nóż kuchenny dla leworęcznych jest bardzo precyzyjnym narzędziem, które umożliwi skuteczne krojenie oraz siekanie. Oferowane przez nas noże leworęczne tworzone są z najwyższej jakości materiałów, takich jak między innymi stal nierdzewna. Mają bardzo wygodną rękojeść, która dostosowana jest do potrzeb osób leworęcznych. Zapoznaj się z szeroką ofertą japońskich noży dla leworęcznych oraz wybierz coś dla siebie, co doskonale sprawdzi się w Twojej kuchni!

Zastosowanie noży dla leworęcznych

Możliwości zastosowania w kuchni noży dla osób leworęcznych są bardzo szerokie. Jednak ich zastosowanie zależne jest głównie od rodzaju oraz przeznaczenia noża, dlatego warto zwrócić na ten aspekt szczególną uwagę podczas wyboru odpowiednich dla siebie produktów. Nóż leworęczny doskonale sprawdzi się zarówno podczas filetowania mięsa, jak i krojenia oraz obierania warzyw, ponieważ jest to produkt o bardzo uniwersalnym charakterze. Zdecyduj się na zakup specjalnych noży dla leworęcznych, jeśli na co dzień posługujesz się lewą ręką. Do Twojego wyboru pozostawiamy nóż leworęczny Deba, Shirogami, Sashimi oraz inne, godne uwagi japońskie noże leworęczne!

Rozwiń opis

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 339,00 zł
szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm

Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 449,00 zł
szt.
  • nowość

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Cena: 599,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 299,00 zł

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 12cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 12cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 12cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 139,00 zł
szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 15,5cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 15,5cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 15,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 169,00 zł
szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 18cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 18cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Deba 18cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 219,00 zł
szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 21cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Cena: 149,00 zł

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 169,00 zł
szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Japoński Nóż Sashimi Yanagiba 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 219,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl