Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
12,90 zł
Chiński Tasak Do Krojenia Mięsa i Warzyw 32,5cm Xiao Tian Zi EMRO AZIATICA
Opis: Chiński tasak nóż szefa kuchni w stylu kuchni chińskiej o długości 32,5cm. Używany do krojenia i szatkowania warzyw, owoców oraz mięsa. Dzięki szerokiemu i cienkiemu ostrzu doskonale sprawdza się zarówno przy dzieleniu produktów na kawałki, jak i przy precyzyjnym krojeniu na talarki, słupki, a nawet bardzo drobnym siekaniu. Posiada szerokie zastosowanie stanowi wygodne i uniwersalne narzędzie do przygotowywania i garnirunku orientalnych potraw.
Wykonany w całości ze stali nierdzewnej i znakomicie zaostrzony, bez trudu wsiąka w twarde warzywa oraz kroi mięso. Bardzo ostre i wytrzymałe ostrze – wykonane ze stali nierdzewnej, ostrzone dwustronnie.
Metalowa rękojeść – niezawodnie trwała, znakomicie dodaje stabilności i obciąża cięcie.
Szerokie zastosowanie – jeden nóż do porcjowania mięs oraz krojenia i szatkowania warzyw, grzybów, owoców.
Uwaga: Nie należy myć w zmywarce, ze względu na bardzo ostre ostrze nie powinno się kroić na twardych powierzchniach jak metal, szło, czy kamień !
Specyfikacja: długość ostrza: 214mm, szerokość ostrza: 102mm, długość całkowita: 325mm, ostrzenie: dwustronne, waga: 460g, ostrze: stal nierdzewna HRC 53 (+/-1).
Wysyłka w:: 24 godziny
Chiński Tasak Nóż Szefa Kuchni 33cm Faai Dou EMRO AZIATICA
Opis: Duży tasak o długości ok. 33cm ze stali nierdzewnej i drewnianą rączką w stylu kuchni chińskiej i tajwańskiej. Idealnie nadaje się do krojenia owoców, warzyw oraz mięs o różnej twardości. W kuchni azjatyckiej kucharze w głównej mierze posługują się tasakami, które wykorzystywane są do wielu czynności podczas obrabiania mięsa, ryb, owoców oraz warzywa. Tasak dla osób rozpoczynających przygodę z kuchnia orientalną, jak i tych którzy już poznali ten niesamowity kulinarny świat !
Bardzo wytrzymałe i ostre ostrze – wykonane ze stali nierdzewnej, ostrzonej dwustronnie. Drewniana, żłobiona rączka – która bardzo dobrze leży w dłoni. Szerokie zastosowanie – jeden nóż praktycznie do wszystkiego ! Do mięs oraz krojenia i szatkowania warzyw i owoców.
Uwaga: Nie należy myć w zmywarce, ze względu na bardzo ostre ostrze nie powinno się kroić na twardych powierzchniach jak metal, szło czy kamień ! Pomimo swojej masywnej budowy nie powinno się nim kroić kości !
Specyfikacja: Długość ostrza: 219mm, szerokość ostrza: 120mm, długość całkowita: 325mm, ostrzenie: dwustronne, waga: 400g ostrze: stal nierdzewna HRC 53 (+/-1).
Wysyłka w:: 24 godziny
Ciężki Solidny Tasak Tajski Szefa Kuchni 32cm KIWI
Opis: Duży tasak ze stali nierdzewnej z drewnianą rączką. Bardzo ostry, spokojnie poradzi sobie z naprawdę twardymi składnikami, kośćmi itd. Wykonany ze stali nierdzewnej oraz wysokiej jakości drewna. Specyfikacja: długość ostrza: 19cm, długość noża: 32cm, szerokość ostrza: 9,5cm, waga 340g.
Wysyłka w:: 24 godziny
Japoński Nóż Tasak Szefa Kuchni Sekiryu 32cm EMRO AZIATICA
Opis: Niezawodny japoński nóż tasak Sekiryu kuty w japońskim mieście Seki w prefekturze Gifu. Posiada potężne ostrze, przystosowane do cięcia i krojenia mięs oraz dużych warzyw i owoców. Wygląda bardzo masywnie, jednak jest zaskakująco lekki i poręczny, dzięki czemu z powodzeniem posłuży zarówno zaprawionym szefom kuchni, jak i mniej doświadczonym amatorom domowego gotowania. Ostrze wykonane jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej i osadzone w drewnianej, dębowej rękojeści, która idealnie układa się w dłoni.
Uwaga: Nie należy myć w zmywarce, ze względu na bardzo ostre ostrze nie powinno się kroić na twardych powierzchniach jak metal, szło, czy kamień ! Pomimo swojej masywnej budowy nie powinno się nim kroić kości !
Specyfikacja: długość ostrza: 20,5cm, szerokość ostrza: 9cm, długość całkowita: 31,8cm, ostrzenie: dwustronne, waga: 320g, ostrze: stal nierdzewna 420 J2, twardość: HRC 50-53 (+/-1)
Wysyłka w:: 24 godziny
Nóż Do Mięsa Mała Maczeta 32,5cm KIWI
Opis: Nóż do mięsa mała maczeta KIWI 32,5cm tajskiej firmy KIWI to bardzo przydatne narzędzie w kuchni każdego kucharza. Wyglądem przypomina miniaturową maczetę. Bardzo ostry rewelacyjnie tnie każdy rodzaj mięsa. Wykonany ze stali nierdzewnej oraz drewna impregnowanego. Długość: 32,5cm, ostrze: 21cm, szerokość: 3,5cm, grubość: 1mm, waga 75g.
Wysyłka w:: 24 godziny
Nóż Do Owoców Tajski 10,2cm KIWI
Opis: Nóż do owoców 10,2cm tajskiej firmy KIWI to nóż przeznaczony do obierania owoców, jednak w innych czynnościach radzi sobie równie dobrze. Dzięki niewielkim rozmiarom jest bardzo poręczny. N óż wykonany jest ze stali nierdzewnej, a rączka z impregnowanego drewna.
Wysyłka w:: 24 godziny
Nóż Tajski Uniwersalny Poręczny 12,7cm KIWI
Opis: Nóż uniwersalny poręczny 12,7cm tajskiej firmy KIWI. Niewielki nóż, który świetnie sprawdza się podczas krojenia mniejszych produktów. Można nim również oprawić mięso, odciąć niepotrzebne kawałki. Bardzo wygodny, dobrze leży w dłoni. Wykonanie : stal nierdzewna, drewno impregnowane.
Wysyłka w:: 24 godziny
Nóż Tajskiego Szefa Kuchni Prosty 31cm KIWI
Opis: Tasak znanej tajskiej firmy KIWI. Ma dość szerokie ostrze oraz drewnianą rączkę. Jest bardzo ostry dlatego należy uważać podczas użytkowania. Długość: 31cm, ostrze: 19cm, szerokość: 6cm, grubość: 1mm, waga 160g.
Wysyłka w:: 24 godziny
Nóż Tasak Chińskiego Kucharza 31cm KIWI
Opis: Nóż tasak chińskiego kucharza 31cm znanej na całym świecie tajskiej firmy KIWI. Nóż, a zarazem tasak w jednym. Bardzo uniwersalne narzędzie kuchenne. Można nim kroić, a zarazem szatkować. Wygodny, dobrze leży w dłoni.
Wysyłka w:: 24 godziny
Nóż Tasak Uniwersalny Do Siekania 17,8cm KIWI
Opis: Nóż tasak uniwersalny 17,8cm tajskiej firmy KIWI. Jest to produkt, który łączy cechy noża oraz tasaka. W kuchni jest bardzo uniwersalny, można nim kroić oraz siekać. Dzięki wygodnej drewnianej rączce, bardzo dobrze leży w dłoni.
Wysyłka w:: 24 godziny
Obieraczka Nóż Do Warzyw i Owoców KIWI
Opis: Obieraczka do warzyw i owoców tajskiej firmy KIWI. Idealne narzędzie kuchenne do obierania owoców i warzyw. Obieraczka znacznie ułatwi pocięcie marchewki, ogórka w specjalne cienkie paski, tak aby na woku czy patelni usmażyły się znacznie szybciej.
Wysyłka w:: 24 godziny
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Opis: Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Do Obierania 9cm
Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, ostro zakończone ostrze połączone z wygodną, płaską rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem i eliminuje uczucie dyskomfortu.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Oroshi 24cm
Opis: Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi.Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Santoku 18cm
Opis: Japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Szefa Kuchni 20cm
Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Uniwersalny 15cm
Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Japoński Nóż Kuchenny Usuba 18cm
Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Japoński Nóż Ostrzony Dwustronnie Usuba 18cm
Opis: Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Japoński Nóż Tako Sashimi Do Sushi 21cm
Opis: Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 16,5cm
Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Kuchenny Deba 19,5cm
Opis: Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Wysyłka w:: 3 dni
Bunmei Leworęczny Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Opis: Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Global Japoński Duży Zestaw Noży w Gładkim Bloku 11 Części G-8311KB/PL
Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok gładki wykonano ze stali nierdzewnej. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.
Wysyłka w:: 3 dni
Global Japoński Elastyczny Nóż Do Filetowania 24cm G-18
Opis: Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.
Wysyłka w:: 3 dni
Global Japoński Elastyczny Nóż Do Szynki i Łososia 31cm G-10
Opis: Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.
Wysyłka w:: 3 dni
Global Japoński Elastyczny Nóż Do Wykrawania 16cm G-21
Opis: Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Wysyłka w:: 3 dni
Global Japoński Elastyczny Nóż Uniwersalny 15cm GS-11
Opis: Poręczny, wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia miękkich produktów, który może także posłużyć jako nóż do filetowania lub porcjowania. Niezwykle cienkie, elastyczne ostrze ułatwia manewrowanie podczas zadań wymagających dużej zręczności, a pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować ruchy.
Wysyłka w:: 3 dni
Global Japoński Elastyczny Nóż w Stylu Szwedzkim Do Filetowania 21cm G-30
Opis: Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.
Wysyłka w:: 3 dni
Global Japoński Komplet 5 Noży w Białym Bloku GKB-52CW
Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok w kształcie żaglowca wykonano ze stali nierdzewnej, zdobionej charakterystycznymi kropkami. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Blok posiada 10 otworów różnej wielkości, na 9 noży oraz pręt ostrzący lub nożyczki, co pozwala stworzyć komplet wedle własnego uznania. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.
Global Japoński Komplet 5 Noży w Czarnym Bloku GKB-52CB
Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok w kształcie żaglowca wykonano ze stali nierdzewnej, zdobionej charakterystycznymi kropkami. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Blok posiada 10 otworów różnej wielkości, na 9 noży oraz pręt ostrzący lub nożyczki, co pozwala stworzyć komplet wedle własnego uznania. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.
Global Japoński Komplet 5 Noży w Czerwonym Bloku GKB-52CR
Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok w kształcie żaglowca wykonano ze stali nierdzewnej, zdobionej charakterystycznymi kropkami. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Blok posiada 10 otworów różnej wielkości, na 9 noży oraz pręt ostrzący lub nożyczki, co pozwala stworzyć komplet wedle własnego uznania. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.
Global Japoński Komplet 5 Noży w Kropkowanym Bloku 825BD
Opis: Wszechstronny zestaw noży Global w stylowym, kropkowanym bloku to wymarzony element wyposażenia każdej kuchni. Zawodowy kucharz otrzyma większość niezbędnych do pracy narzędzi. W bloku znajduje się 11 otworów, więc komplet można uzupełnić o 5 wybrane noże oraz pręt ostrzący lub stalkę. Ostrza noży są chronione warstwą nylonu, a podstawa ma właściwości antypoślizgowe i można ją zdjąć, co pozwala wyczyścić blok w błyskawicznym tempie.
Komplet składa się z następujących elementów:
Nóż Szefa Kuchni 20 cm (G-2)
Nóż Do Pieczywa 22 cm (G-9)
Nóż Do Warzyw 14 cm (GS-5)
Nóż Uniwersalny Elastyczny 15 cm (GS-11)
Nóż Do Obierania 9 cm (GS-38)
Blok Ze Stali Nierdzewnej z 11 Otworami
Global Japoński Komplet 5 Noży w Stalowym Bloku GKB-52
Opis: Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok w kształcie żaglowca wykonano ze stali nierdzewnej, zdobionej charakterystycznymi kropkami. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Blok posiada 10 otworów różnej wielkości, na 9 noży oraz pręt ostrzący lub nożyczki, co pozwala stworzyć komplet wedle własnego uznania. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się resztek pożywienia.
Global Japoński Mini Nóż Tasak Do Sera i Ziół 8cm GS-102
Opis: Ten mini-tasak firmy Global to, ze względu na szlif, w zasadzie bardzo skrócony nóż typu nakiri. Sprawdzi się doskonale przy siekaniu, krojeniu I szatkowaniu. Otwór w klindze w połączeniu z niewielką wagą pozwala powiesić go nawet na plastikowym haczyku na kuchennej ścianie, by zawsze był pod ręką. Monolityczna konstrukcja, charakterystyczna dla firmy Global, ułatwia utrzymanie tasaka w czystości.
Wysyłka w:: 3 dni
Global Japoński Nożyk Do Kraba i Homara GSF-18
Opis: Dobranie odpowiedniego narzędzia do wykonywanej pracy, to często podstawa sukcesu. W przypadku tej zasady, kuchenne zadania nie są wyjątkiem. Stąd wiele wyspecjalizowanych noży, których kształty mogą zadziwiać. W przypadku noża GSF-18, jego przeznaczeniem są kraby I homary. Grube, krótkie ostrze pozwala przyłożyć dużą siłę do pokonania pancerza, bez utraty kontroli a otworem w klindze można wyłamać czułki, w celu łatwiejszego przygotowania.
Wysyłka w:: 3 dni