window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Kategorie Produktów
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Noże ekskluzywne

Wśród produktów dostępnych w szerokiej ofercie naszego sklepu Sushi-Sklep, oprócz klasycznych ostrzy, możesz znaleźć również noże ekskluzywne przeznaczone głównie do mięsa i ryb. Ich cechą charakterystyczną jest jakość, wytrzymałość oraz stylowe wykonanie, które doceni nawet szczególnie wymagający kucharz. Sprawdź nasze propozycje ekskluzywnych noży i wybierz produkt, który najlepiej odpowiada Twoim oczekiwaniom!

Noże Ekskluzywne

Zalety japońskich noży ekskluzywnych

Korzystanie na co dzień z ekskluzywnych noży kuchennych bez wątpienia ma szereg zalet. Noże ekskluzywne charakteryzują się wyjątkową uniwersalnością, dlatego powinny stanowić podstawowy element wyposażenia każdej kuchni. Doskonale sprawdzają się podczas wykonywania podstawowych czynności, a oprócz tego są trwałe i wytrzymałe. Kuchenne noże ekskluzywne umożliwią skuteczną obróbkę oraz krojenie produktów powszechnie dostępnych w kuchni. Dodatkowo bardzo komfortowo się ich używa, głównie ze względu na wyposażenie w wygodną i poręczną rękojeść. Wypróbuj dostępne japońskie noże ekskluzywne, a na pewno się nie zawiedziesz!

Charakterystyka noży japońskich ekskluzywnych

W ofercie sklepu można znaleźć bardzo szeroki wybór ekskluzywnych noży w różnych wariantach. Poszczególne produkty wyróżniają się na tle innych przede wszystkim wyjątkowo wysokimi parametrami jakościowymi, ponieważ tworzone są z najlepszych materiałów, takich jak na przykład stal nierdzewna. Ekskluzywne noże kuchenne mogą być zarówno dłuższe i węższe, jak i krótsze i szersze. Dzięki temu możliwe jest ich dostosowanie do czynności wykonywanych w kuchni. Zdecyduj się na zakup noży ekskluzywnych, a na pewno będzie to doskonały wybór do Twojej kuchni!

Zastosowanie noży ekskluzywnych

Zastosowanie ekskluzywnych noży do mięsa i ryb jest bardzo szerokie, ponieważ są to produkty o niezwykle uniwersalnym charakterze. Przede wszystkim sprawdzą się podczas krojenia oraz obróbki mięsa i ryb, zarówno mniejszych, jak i większych kawałków. Oprócz tego będą odpowiednie również do krojenia twardych i dużych owoców oraz warzyw. Bez problemów poradzą sobie w trudnych sytuacjach, ponieważ są to produkty do zadań specjalnych. Ekskluzywne noże do mięsa i ryb na pewno ułatwią codzienną pracę w Twojej kuchni, dlatego zdecyduj się na ich wypróbowanie!

Rozwiń opis

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 159,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 699,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Cena: 1 129,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 299,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 16,5cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemiczni.

Cena: 869,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Deba 18cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemiczni.

Cena: 989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Funayuki 18cm

Opis: Zastosowanie noża Funayuki są bardzo zbliżone do noża Miroshi Deba, z tą różnicą że Funayuki jest cieńszy, a jego ostrze jest szersze. Został on zaprojektowany do filetowaniu dużych ryb i w tej pracy najlepiej się sprawdzi. Tak jak inne noże deba, również i ten posiada szlif jednostronny.

Cena: 899,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Cena: 499,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Cena: 559,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Cena: 659,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 969,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 869,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Cena: 989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 1 199,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Matsuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Matsuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Matsuba 12cm

Opis: Nóż kuchenny Matsuba, to mały uniwersalny nóż z jednostronnym szlifem. Bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.

Cena: 559,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena: 1 199,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 839,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Usuba 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 899,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 789,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 24cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 839,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 27cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 119,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 499,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Japoński Nóż Kiritsuke 24cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.

Cena: 1 299,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Funayuki 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Funayuki 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Funayuki 18cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena: 989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Miroshi Deba 21cm

Opis: Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 699,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 16,5cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 989,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Usuba 18cm

Opis: Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Cena: 1 089,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 21cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 859,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Japoński Nóż Yanagi Sashimi Do Sushi 30cm

Opis: Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena: 1 699,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 12cm

Opis: Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 989,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 16,5cm

Opis: Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Cena: 1 019,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Deba 18cm

Opis: Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Cena: 1 199,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 12cm

Opis: Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Cena: 619,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 15cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kaisaki 15cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 679,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 12cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 749,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kamagata Usuba 18cm

Opis: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 129,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 21cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

Cena: 1 119,00 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Kiritsuke 27cm

Opis: Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Wysyłka w:: 3 dni

Cena: 1 499,00 zł
szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Matsuba 12cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Matsuba 12cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Japoński Nóż Matsuba 12cm

Opis: Nóż kuchenny Matsuba, to mały uniwersalny nóż z jednostronnym szlifem. Bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.

Cena: 659,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl