Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail
12,90 zł
Chrupiąca Panierka Panko 8kg LOBO
Opis: Rewelacyjna chrupiąca panierka, powszechnie używana w kuchni orientalnej. Służy do panierowania mięsa oraz krewetek. Panierka Panko w dużym ekonomicznym worze o pojemności 8kg.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Migdałowa 1kg TARGROCH
Opis: Mąka migdałowa w opakowaniu strunowym o pojemności 1kg firmy Targroch. Mąka, powstała w wyniku mielenia naturalnych migdałów z USA. Jej charakterystyczny migdałowy zapach, smak oraz lekko brązowa barwa wpływa na jej wykorzystywanie szczególnie przez osoby będące na diecie wegańskiej, bądź też wegetariańskiej. W składzie mąki znajdziemy dużo błonnika, białka oraz zdrowych tłuszczy. Mąka migdałowa jest bezglutenowa, dlatego może być zamiennikiem produktów zbożowych posiadających w składzie gluten.
Chrupiąca Panierka Panko Gruba 1kg LOBO
Opis: Bardzo smaczna chrupiąca chińska panierka. Używana do panierowania krewetek, ryb oraz różnego rodzaju mięsa. W kuchni orientalnej jest to jedna z najczęściej używanych panierek do przygotowania chrupkich potraw. Panierowanie wygląda tak samo, jak w przypadku bułki tartej.
Wysyłka w:: 24 godziny
Chrupiąca Panierka Panko 1kg GOLDEN TURTLE BRAND
Opis: Rewelacyjna chrupiąca panierka panko, powszechnie używana w kuchni orientalnej. Służy do panierowania mięsa oraz krewetek. Sposób użycia wygląda podobnie jak w przypadku bułki tartej.
Wysyłka w:: 24 godziny
Chrupiąca Panierka Panko 1kg MR. JIM
Opis: Bardzo smaczna chrupiąca tajska panierka firmy Mr. Jim. Używana do panierowania krewetek, ryb oraz różnego rodzaju mięsa. W kuchni orientalnej jest to jedna z najczęściej używanych panierek do przygotowania chrupkich potraw. Panierowanie wygląda tak samo, jak w przypadku bułki tartej.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 1kg LOBO
Opis: Mąka panierka tempura to mix kilku mąk, proszku do pieczenia, oraz odpowiednio dobranych przypraw. Wszystko skomponowane tak aby powstałe ciasto było chrupkie i smaczne. Tempurę wystarczy wymieszać z wodą do uzyskania konsystencji gęściejszego ciasta na naleśniki, zanurzyć w cieście pokrojone warzywa krewetki lub mięso i smażyć na głębokim tłuszczu.
Wysyłka w:: 24 godziny
Chrupiąca Panierka Panko 1kg ASIA KITCHEN
Opis: Bardzo smaczna chrupiąca chińska panierka. Używana do panierowania krewetek, ryb oraz różnego rodzaju mięsa. W kuchni orientalnej jest to jedna z najczęściej używanych panierek do przygotowania chrupkich potraw. Panierowane produkty po usmażeniu są chrupkie i bardzo smaczne.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 1kg OTTOGI
Opis: Mąka panierka tempura to mix kilku mąk, proszku do pieczenia, oraz odpowiednio dobranych przypraw. Wszystko skomponowane tak aby powstałe ciasto było chrupkie i smaczne. Tempurę wystarczy wymieszać z wodą do uzyskania konsystencji gęściejszego ciasta na naleśniki, zanurzyć w cieście pokrojone warzywa krewetki lub mięso i smażyć na głębokim tłuszczu.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Kukurydziana Tortilla Bezglutenowa 1kg PAN
Opis: Mąka kukurydziana do tortilli kolumbijskiej firmy PAN w opakowaniu 1kg. Mąka znacznie drobniejsza od zwykłej kukurydzianej. Idealna do przygotowania zgniatanego ciasta kukurydzianego na tortillę. Mąka jest bezglutenowa, idealna dla osób na diecie bezglutenowej. Używana również do zagęszczania sosów oraz wypieków. Przepis na ciasto: przygotuj dwie i pół szklanki wody, powoli wsyp i mieszaj dwie szklankami mąki kukurydzianej Pan, dodaj sól i ugniataj, aż ciasto będzie gładkie i uformowane.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Sojowa 1000g TARGROCH
Opis: Mąka sojowa w opakowaniu strunowym firmy Targroch. Pozyskiwana jest ze zmielonych i nieprażonych ziaren soi. Wraz z jej spożyciem dostarczamy naszemu organizmowi takie składniki odżywcze jak: potas, magnez, fosfor, żelazo, wapń, białko biologiczne, witaminy B1, B2, PP, E, K, A, C oraz inne witaminy z grupy B. Z mąki sojowej można zrobić różne pieczywa, makarony, płatki, ciasta lub ciasteczka. Jej silne właściwości wiążące są wykorzystywane do zagęszczania zup i sosów. Można z niej również przyrządzić mleko sojowe oraz pasty sojowe. Wegetarianie używają jej również jako substytut jaj kurzych.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Kokosowa 1000g TARGROCH
Opis: Mąka z kokosa to ciekawy sposób na pozbycie się lub ograniczenie spożywania tradycyjnych mąk zbożowych, które są o wiele bardziej kaloryczne i mniej zdrowe. Dzięki mące kokosowej można praktycznie przygotować wszystko to co dzięki mące pszennej. Począwszy od naleśników, gofrów, wypieku ciast czy ciasteczek, a kończywszy na koktajlach przygotowanych z dodatkiem jogurtu, mleka lub soku.
Mąka z Ciecierzycy Czysta Bezglutenowa 1kg TARGROCH
Opis: Mąka z cieciorki firmy Targroch w opakowaniu 1kg. Cysta bezglutenowa mąka z ciecierzycy idealna dla osób, które nie mogą spożywać glutenu. Z mąki można piec chleb oraz ciastka. Bogata w dużą ilość białka.
Wysyłka w:: 24 godziny
Panierka Do Krewetek Tempura 500g GOGI
Opis: Panierka do krewetek znanej na całym świecie firmy gogi, to połączeniu kilku mąk oraz przypraw. Używana do przygotowywania potraw w cieście. Bardzo popularna w Japonii, najczęściej używana do panierowania krewetek, kurczaka oraz warzyw. Aby uzyskać ciasto należy wymieszać mąkę z wodą. W przygotowanym cieście obtaczamy produkty, po czym smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Gryczana Biała 1000g TARGROCH
Opis: Mąka gryczana biała w opakowaniu strunowym firmy Targroch. Powstaje w wyniku zmielenia ziaren gryki. Charakteryzuje ją jasna barwa i lekko zbożowy aromat. Posiada w składzie dużo błonnika, węglowodanów, skrobi oraz białka. W jej składzie znajdziemy również większe ilości aminokwasów oraz składników mineralnych takich jak: potas, fosfor, magnez, żelazo, wapń, cynk, mangan, sód, witaminy (E, z gr. B, kwas foliowy). Mąka gryczana posiada szerokie zastosowanie w kuchni. Można z niej przygotować na przykład: makarony, pizze, ciasta, naleśniki, pierogi oraz wiele innych wypieków. Niewielka ilość glutenu jaką posiada (śladowe ilości) powodują, że wypieki są bardzo kruche i lubią się rozpadać.
Mąka Skrobia Ryżowa Bot Gao Wietnamska 400g VINH THUAN
Opis: Mąka bot gao to skrobia ryżowa w opakowaniu 400g wyprodukowana w Wietnamie. W krajach azjatyckich wykorzystywana do przygotowania tradycyjnych chińskich pierożków oraz kluseczek.
Wysyłka w:: 24 godziny
Skrobia Kukurydziana Maizena 1000g TARGROCH
Opis: Skrobia kukurydziana powstaje z białych pręcików kukurydzy. Bezglutenowa, podobnie jak w przypadku mąka ryżowa. Używana do zagęszczania potraw i sosów, składnik mieszanek mąk do panierowania. Skrobia kukurydziana wykorzystywana jest również do wypieków różnego rodzaju ciast, ciasteczek, biszkoptów, naleśników.
Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 500g OTTOGI
Opis: Mąka panierka tempura to mix kilku mąk, proszku do pieczenia, oraz odpowiednio dobranych przypraw. Wszystko skomponowane tak aby powstałe ciasto było chrupkie i smaczne. Tempurę wystarczy wymieszać z wodą do uzyskania konsystencji gęściejszego ciasta na naleśniki, zanurzyć w cieście pokrojone warzywa krewetki lub mięso i smażyć na głębokim tłuszczu.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Owsiana 1kg TARGROCH
Opis: Mąka Owsiana w opakowaniu strunowym o pojemności 1kg firmy Targroch. Mąka, która idealnie może zastąpić tą tradycyjną przygotowaną z innych zbóż. Z mąki owsianej można przygotować różne ciasta, ciasteczka, naleśniki, gofry, koktajle z dodatkiem mleka, jogurtu lub soku. Praktycznie można nią zastąpić tradycyjną mąkę z korzyścią zdrowotną dla siebie, ponieważ mąka owsiana ma dużo błonnika i wiele składników mineralnych.
Mąka Kukurydziana Drobna Do Sosów 1kg FAVERO
Opis: Mąka kukurydziana firmy Favero. Służy do zagęszczania potraw oraz sosów. Stosowana również jako składnik panierki w kuchni orientalnej.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Mieszanka Mąk Do Okonomiyaki i Takoyaki 180g OTAFUKU
Opis: Mąka Mieszanka Mąk Do Okonomiyaki i Takoyaki 180g OTAFUKU to mieszanka wielu rodzajów mąki oraz przypraw. Służy do przygotowywania japońskich potraw jakimi są: okonomiyaki oraz takoyaki. Aby wyrobić z mąki ciasto należy połączyć ją z wodą, olejem oraz jajkami w odpowiednich proporcjach. Następnie dodać odpowiednie dodatki warzywne lub mięsne. Na opakowaniu producent podaje odpowiednie ilości oraz dokładną procedurę przygotowania tych japońskich specjałów.
Mąka Kukurydziana Gruba Żółta 1kg FAVERO
Opis: Mąka kukurydziana gruba żółta w opakowaniu 1kg firmy Favero. Służy do zagęszczania potraw oraz sosów. Stosowana również jako składnik panierki w kuchni orientalnej.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Ryżowa 1000g TARGROCH
Opis: Mąka ryżowa powstaje z ryżu. Bezglutenowa, podobnie jak w przypadku mąka kukurydziana. Używana do zagęszczania potraw i sosów, składnik mieszanek mąk do panierowania. Mąka ryżowa wykorzystywana podczas produkcji papieru ryżowego na sajgonki.
Mąka Farina Do Pizzy Typ 00 Włoska 1kg
Opis: Mąka do pizzy farina 00 to pszenna, bardzo drobna mąka, która przeznaczona jest do produkcji ciasta do pizzy. FARINA 00 jest zdecydowanie drobniejsza niż inne, popularne mąki. Ten typ mąki pozwala uzyskać cienkie, chrupkie ciasto o lekkiej strukturze. Drobna, wręcz pylista mąka typu 00 jest również doskonała do przygotowania focaccii, tortelini czy chleba i pierogów.
Przepis na pizzę:
Ciasto:
500 gramów mąki Farina 00,
1 i 1/4 szklanki ciepłej wody,
10 gramów drożdży,
pół łyżeczki soli, szczypta cukru, zioła prowansalskie,
oliwa z oliwek.
Drożdże, sól i cukier utrzyj z 5 łyżkami wody. Zaczyn postaw w ciepłym miejscu aż drożdże zaczną rosnąć. Do dużej miski wsyp mąkę, lekko zamieszaj. Dodaj zaczyn i zioła prowansalskie. Wyrabiaj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i wyrabiaj dokładnie. Ciasto powinno mieć zwartą konsystencję, ale nie powinno się kleić do rąk. Zostaw ciasto do wyrośnięcia. Najlepiej odstawić je wcześniej na 24 godziny do lodówki, po tym czasie wyrób je ponownie i pozostaw do wyrośnięcia. Gotowe ciasto podziel na 4 części. Każdą część rozgnieć pięścią a następnie wałkuj wzdłuż a następnie w poprzek. Ułóż ciasto na blaszce wysmarowanej olejem i nakłuj widelcem.
Dodatki:
sos do pizzy (wg własnego uznania),
mozarella – najlepiej starta w wiórki,
kilka plastrów salami,
kukurydza konserwowa,
pomidory z bazylią i czosnkiem.
Ciasto posmaruj sosem do pizzy, posyp mozarellą a następnie rozłóż salami. Całość posyp pomidorami z bazylią i czosnkiem. Piekarnik ustaw na maksymalną temperaturę, wstaw blaszkę i piecz około 4 do 5 minut. Pizza jest gotowa w chwili, gdy mozarella nabierze złotego koloru. Smacznego.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Semolina z Pszenicy Durum 500g TRS
Opis: Mąka semolina z pszenicy durum to specjalna mąka produkowana z twardej pszenicy nazywanej również durum, która służy do przygotowania makaronów oraz kuskus.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Jaglana 1000g TARGROCH
Opis: Mąka jaglana w opakowaniu strunowym firmy Targroch. Pozyskiwana jest ze zmielonych i obłuszczonych ziaren prosa. Ma charakterystyczny orzechowy aromat i słodkawo gorzki smak. Ze względu na te walory smakowe, stosunkowo często stosuje się ją do wypieków, deserów, naleśników, słodkiego pieczywa, placków oraz do zagęszczania sosów i zup. Ma dość neutralny smak i nie tworzy grudek. Coraz częściej mąka jaglana zastępuje tradycyjną mąkę pszenna, ponieważ ma w swoim składzie o wiele więcej witamin oraz składników odżywczych. Ponadto posiada tylko śladowe ilości glutenu.
Wysyłka w:: 24 godziny
Panierka Panko Chrupiąca Gruba 200g LOBO
Opis: Bardzo smaczna chrupiąca panierka panko z pokruszonego chleba tostowego. Można nią panierować wiele produktów, jednak najczęściej stosowana jest do kurczaka oraz krewetek. Sposób panierowania wygląda ,tak jak w przypadku bułki tartej.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Ryżowa z Ryżu Kleistego Mochiko 400g FARMER BRAND
Opis: Mąka z ryżu kleistego przeznaczona do przygotowania azjatyckich deserów. Mąkę można stosować także do zagęszczania sosów. Produkt w 100% bezglutenowy.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Ryżowa Azjatycka z Ryżu 400g FARMER BRAND
Opis: Mąka ryżowa w opakowaniu 400g wyprodukowana z ryżu przez tajską firmę farmer. Bezglutenowa, bardzo powszechnie stosowana przez osoby na diecie bezglutenowej. Używana do zagęszczania potraw i sosów, składnik mieszanek mąk do panierowania. Mąka ryżowa wykorzystywana jest również podczas produkcji papieru ryżowego na sajgonki.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Panierka Do Bananów w Cieście 85g LOBO
Opis: Mąka do panierowania bananów w cieście tajskiej firmy lobo 85g. Mąka w saszetce do przygotowania smażonych bananów w cieście. Zawartość saszetki wystarczy wymieszać z wodą i wyrobić gładką masę. Banany zanurzamy w cieście, po czym wkładamy na gorący głęboki olej. Smażymy chwilę, po czym wyciągamy i odsączamy na ręcznikach papierowych.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mieszanka Mąk Do Smażonego Kurczaka Jak z KFC 150g LOBO
Opis: Mieszanka mąk do smażonego kurczaka jak z KFC firmy Lobo w opakowaniu 150g. To mieszanka mąk i marynaty używana w kuchni orientalnej do panierowania każdego rodzaju mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Mąka z dodatkiem marynaty, daje efekt bardzo podobny do kurczaka z KFC. Produkt zawiera w saszetki, jedna z przyprawami marynaty, druga z mieszanką mąk.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mieszanka Mąk Do Smażonego Kurczaka Ostra KFC 150g LOBO
Opis: Mieszanka mąk do smażonego kurczaka na ostro jak z KFC firmy Lobo w opakowaniu 150g. To mieszanka mąk i marynaty używana w kuchni orientalnej do panierowania każdego rodzaju mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Mąka z dodatkiem marynaty na ostro, daje efekt bardzo podobny do kurczaka z KFC. Produkt zawiera w saszetki, jedna z przyprawami marynaty, druga z mieszanką mąk.
Wysyłka w:: 24 godziny
Panierka Panko Chrupiąca Do Mięsa i Krewetek 200g GOLDEN TURTLE BRAND
Opis: Chrupiąca panierka panko w opakowaniu 200g firmy golden turtle brand. Jedna z najpopularniejszych panierek stosowanych w kuchni azjatyckiej. Potrawy w niej przygotowane są soczyste i chrupkie.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka z Tapioki Tapioka 400g FARMER BRAND
Opis: Mąka z tapioki to produkt pozyskiwany z rośliny manioku. Stosowana w kuchni orientalnej do zagęszczania zup, sosów i deserów. Mąka z tapioki nie zmienia smaku potraw. Produkt jest w 100% bezglutenowy.
Wysyłka w:: 24 godziny
Panierka Panko Chrupiąca Do Mięsa i Krewetek 200g MR. MING
Opis: Panko to bułka tarta typu japońskiego przygotowywana z chleba, używana w kuchni azjatyckiej jako panierka do dań smażonych. Panko ma formę cienkich płatków, co sprawia, że jest lżejsza i bardziej chrupka. Panko nie traci swojej wyjątkowej konsystencji, natomiast idealnie przejmuje smak i aromat panierowanych i przyprawianych potraw. Nawet niewielka ilość chilli, pieprzu czy soli mogą zapewnić doskonałe obramowanie smażonym produktom. Panko doskonale pasuje do kurczaka, ryb czy owoców morza. W przeciwieństwie do znanych w Europie rodzajów bułki tartej, Panko absorbuje dużo mniej tłuszczu! Dzięki temu potrawy przygotowywane z Panko uznawane są zdrowsze i dużo mniej kaloryczne.
Wysyłka w:: 24 godziny
Panierka Panko 200g ASIA KITCHEN
Opis: Panierka panko w opakowaniu 200g firmy Asia Kitchen to jedna z najpopularniejszych panierek stosowanych w kuchni azjatyckiej. Potrawy w niej przygotowane są soczyste i chrupkie. Panierka chińskiej produkcji, bez sztucznych dodatków i aromatów.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka z Ciecierzycy Cieciorki Świeża Naturalna Jakość 200g
Opis: Ciecierzyca zawiera w sobie o wiele więcej żelaza niż pozostałe rośliny strączkowe. Stanowi bogate źródło białka, potasu, witamin z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Mąka z Ciecierzycy to inaczej mielona cieciorka. Można jej dodać do mieszanki innych mąk. Sprawdzi się przy wypiekach słodkich i tych pikantnych. Doskonała do zagęszczania zup i sosów.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka z Tapioki Manioku Tapioka Naturalna 200g
Opis: Mąka z tapioki powstaje w procesie mielenia suszonego manioku. Jest to produkt znany od wieków w kuchni wschodniej Azji. Niska zawartość białek i cukrów i cholesterolu sprawia, że mąka z tapioki może być włączona do jadłospisu osób cierpiących na miażdżycę.
Na bazie mąki z tapioki można przygotować w zaciszu domowej kuchni własny chleb bezglutenowy lub upiec ciasto. W kuchni indyjskiej i azjatyckiej tapioki używa się również jako zagęstnika do zup, sosów i napojów. Doskonale sprawdzi się w przygotowaniu kisieli owocowych oraz puddingów i budyni, zwłaszcza na mleczku kokosowym (dostępnym w naszej ofercie).
Mąka Kokosowa Naturalna Jakość Zdrowa 250g
Opis: Mąka kokosowa powstaje z odtłuszczonego, suszonego miąższu orzecha kokosowego. Ma charakterystyczny dla kokosów smak i aromat. Mąka kokosowa to doskonały zamiennik klasycznej mąki pszennej. Można jej dodać do ciasta czy ciasteczek by uzyskać nowy, zupełnie inny charakter wypieku. Klasyczne ciasto kokosowe, które swój aromat zawdzięczało dotychczas sztucznym aromatom lub kremom kokosowym stanie się wyjątkowo aromatyczne i pachnące przy użyciu całkowicie naturalnych składników.
Mąka kokosowa jest mocno higroskopijna, to znaczy że doskonale chłonie wodę z otoczenia. Konieczne jest więc przechowywanie mąki kokosowej w szczelnie zamkniętym pojemniku. Pojawiające się od czasu do czasu grudki są całkowicie naturalnym zjawiskiem i nie wpływają na jakość produktu.
Mąka kokosowa może łączyć się z mąkami z innych orzechów (również dostępnych w naszej ofercie) oraz mąkami zbożowymi. Daje to niemal nieograniczone pole dla kulinarnej wyobraźni. Crumble, placuszki, racuchy, ciasta, budynie, kremy, lody i wiele innych potraw z dodatkiem mąki kokosowej stanie się przebojem każdej kuchni. Należy jednak pamiętać, że mąka kokosowa zawiera dużo błonnika, przez co ciasto z jej użyciem potrzebuje więcej płynów (wody lub mleka) niż ciasto z mąka zbożową. Brak glutenu w składzie sprawia również, że ciasto przed pieczeniem jest mniej plastyczne niż według tradycyjnego przepisu i nie wyrasta. Pomóc może tutaj zwiększenie ilości tłuszczu (najlepiej oleju kokosowego) dodanego do ciasta. Dobrym sposobem jest również zamiana tylko ¼ mąki pszennej użytej w przepisie na mąkę kokosową. Powstałe ciasto nadal będzie puszyste i miękkie a jego smak i zapach zostaną wzbogacone o delikatny aromat kokosa.
Kokos, z którego powstaje mąka kokosowa, to jeden z najbogatszych w aminokwasy i witaminę C oraz żelazo produktów spożywczych. Już niewielka ilość kokosu dostarcza organizmowi znaczne ilości kwasu foliowego, wapnia, potasu i magnezu.
Kokos ma wiele zalet i często jest stosowany w diecie. Można nim zastąpić całkowicie białko zwierzęce. Reguluje ruchy perystaltyczne jelit, przyczyniając się do poprawy płynności procesów trawiennych, wspomaga metabolizm i stabilizuje poziom cholesterolu we krwi. Zawarte w kokosie antyutleniacze spowalniają procesy starzenia i niwelują działanie wolnych rodników. Regularnie spożywany kokos zmniejsza ryzyko chorób serca, reguluje poziom cholesterolu, zapobiega chorobom wątroby i osteoporozie.
Wysyłka w:: 24 godziny
Mąka Panierka Tempura 150g TIPPY
Opis: Mąka tempura to mieszanka wielu rodzajów mąki oraz przypraw. Służy do przygotowywania potraw w cieście. W tempurze przygotowuje się warzywa lub mięso. Aby wyrobić z mąki ciasto należy połączyć ją z wodą w odpowiednich proporcjach. Obtoczone składniki w cieście smażymy na głębokim tłuszczu to momentu, aż nabiorą złoto-brązowego koloru.