window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Tempura

Tempura to nic innego jak jeden ze sposobów przyrządzania dań kuchni japońskiej. Polega on na smażeniu warzywa, kawałków mięsa czy owoców morza zanurzonych w cieście na głębokim tłuszczu. Istnieją dwa główne style japońskiej tempury: Kanto, w którym do smażenia używa się oleju sezamowego i podaje się ją z sosem przygotowanym z bulionu dashi i sosu sojowego oraz Kansai w którym używany jest olej neutralny i podaje się ją z solą pieprzem i wodorostami nori. Do przyrządzania tradycyjnej japońskiej tempury niezbędna jest specjalna mąka, która pozwoli nam jak najlepiej odzwierciedlić smak tej wspaniałej potrawy ze wschodu. Tempura już od wielu lat jest ulubionym daniem miłośników kuchni wschodu.

Mąka Mieszanka Tempura

Tempura - co to?

Mąka tempura to specjalna mieszanka kilku rodzajów mąk, które w połączeniu ze sobą owocują kapitalnym sposobem na panierkę tempura do warzyw, mięsa czy krewetek. Jak zrobić tempurę? Aby powstało prawidłowe ciasto, do mąki tempury należy dolać jedynie odrobinę wody. Następnie namaczamy naszą potrawę w cieście, aby przez kolejne kilka minut smażyć ją w gorącym oleju. Smażenie powinno trwać do momentu, aż nasza potrawa zacznie nabierać złotego koloru. Tempura najczęściej spotykana jest w koreańskiej, tajlandzkiej, bądź japońskiej produkcji. Głównymi składnikami mąki tempury są:

  • skrobia ziemniaczana,
  • mąka pszenna,
  • mąka ryżowa.

Tempura – gdzie kupić?

Mąka do tempury dostępna jest w szerokiej ofercie naszego sklepu z azjatyckimi produktami. W Sushi-Sklep znajdziesz rozbudowany asortyment tempury. Dostępne są różne rodzaje tempury, którą można dobrać w zależnie od preferencji smakowych. Dostępne są zarówno klasyczne mąki do tempury, jak i dedykowane dla konkretnych składników. Panierka tempura to niezbędny składnik dla każdego miłośnika kuchni japońskiej. Nadaje potrawom fantastycznego aromatu. Dzięki niej dania nabierają zupełnie innego charakteru. Z pewnością warto zdecydować się na zakup tego świetnego produktu i przygotować krewetki, sushi, kurczaka czy warzywa w tempurze. Sprawdź naszą ofertę i postaw na panierkę tempura już dziś!

Rozwiń opis

Mąka Mieszanka Mąk Do Okonomiyaki i Takoyaki 180g OTAFUKU

Mąka Mieszanka Mąk Do Okonomiyaki i Takoyaki 180g OTAFUKU
Mąka Mieszanka Mąk Do Okonomiyaki i Takoyaki 180g OTAFUKU

Opis: Mąka Mieszanka Mąk Do Okonomiyaki i Takoyaki 180g OTAFUKU to mieszanka wielu rodzajów mąki oraz przypraw. Służy do przygotowywania japońskich potraw jakimi są: okonomiyaki oraz takoyaki. Aby wyrobić z mąki ciasto należy połączyć ją z wodą, olejem oraz jajkami w odpowiednich proporcjach. Następnie dodać odpowiednie dodatki warzywne lub mięsne. Na opakowaniu producent podaje odpowiednie ilości oraz dokładną procedurę przygotowania tych japońskich specjałów.

Cena: 11,90 zł

Mąka Panierka Tempura 150g TIPPY

Mąka Panierka Tempura 150g TIPPY
Mąka Panierka Tempura 150g TIPPY

Opis: Mąka tempura to mieszanka wielu rodzajów mąki oraz przypraw. Służy do przygotowywania potraw w cieście. W tempurze przygotowuje się warzywa lub mięso. Aby wyrobić z mąki ciasto należy połączyć ją z wodą w odpowiednich proporcjach. Obtoczone składniki w cieście smażymy na głębokim tłuszczu to momentu, aż nabiorą złoto-brązowego koloru.

Cena: 5,50 zł

Mąka Panierka Tempura Do Krewetek 150g GOGI

Mąka Panierka Tempura Do Krewetek 150g GOGI
Mąka Panierka Tempura Do Krewetek 150g GOGI

Opis: Mąka Tempura Gogi w opakowaniu 150g to mieszanka mąk używana w kuchni azjatyckiej do panierowania mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Panierkę należy wymieszać z wodą, aby powstałe ciasto podobne do naleśnikowego. Maczamy składniki, po czym wrzucamy na głęboki tłuszcz, aby się usmażyły. Bardzo smaczna orientalna panierka tempura gogi. 

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 5,30 zł
szt.

Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 1kg LOBO

Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 1kg LOBO
Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 1kg LOBO

Opis: Mąka panierka tempura to mix kilku mąk, proszku do pieczenia, oraz odpowiednio dobranych przypraw. Wszystko skomponowane tak aby powstałe ciasto było chrupkie i smaczne. Tempurę wystarczy wymieszać z wodą do uzyskania konsystencji gęściejszego ciasta na naleśniki, zanurzyć w cieście pokrojone warzywa krewetki lub mięso i smażyć na głębokim tłuszczu.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 23,90 zł
szt.

Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 1kg OTTOGI

Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 1kg OTTOGI
Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 1kg OTTOGI

Opis: Mąka panierka tempura to mix kilku mąk, proszku do pieczenia, oraz odpowiednio dobranych przypraw. Wszystko skomponowane tak aby powstałe ciasto było chrupkie i smaczne. Tempurę wystarczy wymieszać z wodą do uzyskania konsystencji gęściejszego ciasta na naleśniki, zanurzyć w cieście pokrojone warzywa krewetki lub mięso i smażyć na głębokim tłuszczu.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 20,90 zł
szt.

Panierka Do Krewetek Tempura 500g GOGI

Panierka Do Krewetek Tempura 500g GOGI
Panierka Do Krewetek Tempura 500g GOGI

Opis: Panierka do krewetek znanej na całym świecie firmy gogi, to połączeniu kilku mąk oraz przypraw. Używana do przygotowywania potraw w cieście. Bardzo popularna w Japonii, najczęściej używana do panierowania krewetek, kurczaka oraz warzyw. Aby uzyskać ciasto należy wymieszać mąkę z wodą. W przygotowanym cieście obtaczamy produkty, po czym smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 13,90 zł
szt.

Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 500g OTTOGI

Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 500g OTTOGI
Mąka Tempura Panierka Do Krewetek 500g OTTOGI

Opis: Mąka panierka tempura to mix kilku mąk, proszku do pieczenia, oraz odpowiednio dobranych przypraw. Wszystko skomponowane tak aby powstałe ciasto było chrupkie i smaczne. Tempurę wystarczy wymieszać z wodą do uzyskania konsystencji gęściejszego ciasta na naleśniki, zanurzyć w cieście pokrojone warzywa krewetki lub mięso i smażyć na głębokim tłuszczu.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 12,90 zł
szt.

Tempura Ostra Hot & Spicy 100g GOGI

Tempura Ostra Hot & Spicy 100g GOGI
Tempura Ostra Hot & Spicy 100g GOGI

Opis: Tempura Gogi to mieszanka mąk używana w kuchni orientalnej do panierowania każdego rodzaju mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Ta panierka ma pikantny smak, a panierowany nią kurczak będzie jak z KFC. Mąkę należy wymieszać z wodą, tak aby powstało ciasto podobne do naleśnikowego. Następnie panierujemy w cieście na przykład kurczaka i smażymy na głębokim oleju.

Cena: 4,90 zł

Tempura z Czosnkiem i Pieprzem 100g GOGI

Tempura z Czosnkiem i Pieprzem 100g GOGI
Tempura z Czosnkiem i Pieprzem 100g GOGI

Opis: Tempura Gogi to mieszanka mąk używana w kuchni orientalnej do panierowania każdego rodzaju mięsa, ryb oraz krewetek. Panierowane potrawy są bardzo smaczne oraz chrupiące. Mąkę należy wymieszać z wodą, tak aby powstało ciasto podobne do naleśnikowego. Następnie panierujemy w cieście na przykład kurczaka i smażymy na głębokim oleju. Tempura z dodatkiem czosnku i pieprzu, daje efekt bardzo podobny do kurczaka z KFC.

Cena: 4,90 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl