window.customerPrivacy.onAnalyticsConsentGranted(function () { }) })
Darmowa Dostawa !
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Pocztex Kurier) już od 239,00 zł.
Odbierz Rabat Na Zakupy !

Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !RabatJeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach i promocjach, wpisz poniżej swój adres e-mail

Submit

Mąki i makarony indyjskie

Kuchnia indyjska zyskuje na popularności w Polsce. Zaskakuje niepowtarzalnymi smakami. Chętnie wybierany jest makaron indyjski, który znany jest także jako sevai. Mowa tutaj o rodzaju cienkiego makaronu wytwarzanego z mąki ryżowej bądź mąki pszennej. Innym produktem, który cieszy się dużym uznaniem jest indyjska mąka. Wszystkie te produkty dostępne są w ofercie naszego sklepu.

Makarony i Mąki Indyjskie

Makaron indyjski - co warto wiedzieć?

Okazuje się, że makaron indyjski jest powszechnie spożywany w Indiach jako danie główne bądź dodatek do innych potraw. Obecnie istnieją różne typy makaronów indyjskich, które różnią się od siebie grubością oraz kształtem. Mowa tutaj o indyjskim makaronie vermicelli, angel hair, spaghetti i fideo, Ten pierwszy jest zdecydowanie jedynym z najpopularniejszych typów makaronu indyjskiego. Często jest stosowany w celu przygotowania słodkich oraz pikantnych dań. Makaron indyjski może być przyrządzany na wszelakie sposoby. Bardzo popularne jest gotowanie w wodzie, lecz można również smażyć na oleju bądź dodać do zup czy gulaszu. Co istotne, w Indiach makaron indyjski jest często przyrządzany w mleku, a kolejno podawany z mlekiem, cukrem oraz orzechami jako smaczny deser.

Makaron po indyjsku

Makaron po indyjsku jest chętnie przyrządzany w wielu krajach świata. Najczęściej podaje się go jednak Azji Południowej oraz Wschodniej. Mowa tutaj konkretniej o Bangladeszu, Sri Lance, Malezji czy Singapurze. Makaron po indyjsku zachwyca swoim smakiem, a dodatkowo jest łatwy w przygotowaniu.

Mąka indyjska

Mąka indyjska zyskuje na popularności praktycznie na całym świecie. Jest to popularny składnik kuchni indyjskiej. Mąka indyjska wytwarzana jest z suszonej ciecierzycy, która jest mielona na drobny proszek. Często wykorzystuje się ją do przygotowywania placów, które nazywane są roti bądź chapati. Mowa tutaj o jednych z podstawowych składników indyjskich posiłków. Okazuje się, że mąka indyjska stosowana jest także do przygotowywania innych potraw tj. bhaji, samosa oraz pakora. Jej zaletą jest to, że można ją zakupić w przystępnej cenie. Mąka indyjska, jak i inne produkty pochodzące z Indii można znaleźć w naszym asortymencie!

Rozwiń opis

Mąka Semolina z Pszenicy Durum 500g TRS

Mąka Semolina z Pszenicy Durum 500g TRS
Mąka Semolina z Pszenicy Durum 500g TRS

Opis: Mąka semolina z pszenicy durum to specjalna mąka produkowana z twardej pszenicy nazywanej również durum, która służy do przygotowania makaronów oraz kuskus.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 9,90 zł
szt.

Mąka z Ciecierzycy Cieciorki Świeża Naturalna Jakość 200g

Mąka z Ciecierzycy Cieciorki Świeża Naturalna Jakość 200g
Mąka z Ciecierzycy Cieciorki Świeża Naturalna Jakość 200g

Opis: Ciecierzyca zawiera w sobie o wiele więcej żelaza niż pozostałe rośliny strączkowe. Stanowi bogate źródło białka, potasu, witamin z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Mąka z Ciecierzycy to inaczej mielona cieciorka. Można jej dodać do mieszanki innych mąk. Sprawdzi się przy wypiekach słodkich i tych pikantnych. Doskonała do zagęszczania zup i sosów.

Wysyłka w:: 24 godziny

Cena: 6,40 zł
szt.

Mąka z Ciecierzycy Czysta Bezglutenowa 1kg TARGROCH

Mąka z Ciecierzycy Czysta Bezglutenowa 1kg TARGROCH
Mąka z Ciecierzycy Czysta Bezglutenowa 1kg TARGROCH

Opis: Mąka z cieciorki firmy Targroch w opakowaniu 1kg. Cysta bezglutenowa mąka z ciecierzycy idealna dla osób, które nie mogą spożywać glutenu. Z mąki można piec chleb oraz ciastka. Bogata w dużą ilość białka.

Cena: 14,20 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl